Kürt gençleri Rojovaya gidiyor

Abdullah Öcalan ve PKK'nın çağrısı üzerine çok sayıda örgüt sempatizanı Kürt gençler, Türkiye-Suriye sınır hattını kaçak yollardan geçerek PKK/YPG’ye katıldığı bildirildi.

Haberler 14.07.2014 - 09:55 Son Güncelleme : 14.07.2014 - 09:55

Irak Şam İslam Devleti (İŞİD), Suriyenin kuzeyindeki (Ayn el-Arab) Kobani kentine ağır silahlarla saldırdı. Öcalan ve PKKnın dağ kadrosu, bu gelişme üzerine Kobaniye katılım çağrısı yaptı. Çağrıya uyan PKK sempatizanının, kaçak yollardan sınırın diğer tarafına geçtiği, PKKdan 15 gün askeri eğitim aldıktan sonra İŞİDe karşı savaştığı ileri sürülüyor.

SINIRA BİNLERCE İNSAN

IŞİDin Kobaniye yönelik saldırılarına karşı sınırda Kobaniye destek çadırı kuran, adını Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) olarak değiştiren BDP, yarın bütün illerin ortak katılımı ile Rojava sınırına geçmek için eylem kararı aldı. DBP, Kobani sınırında bulunan Şanlıurfanın Suruç ilçesine, bölgede bulunan bütün il ve ilçe örgütlerinden çok sayıda otobüs kaldıracak. DBP tarafından duyurulan programa göre, 13 ve 14 Temmuzda iki grup halinde Suruça yüzlerce araçlık konvoyla harekete geçilerek, Şanlıurfanın Birecik ilçesine bağlı Ziyaret köyü civarında kurulan nöbet çadırından Kobani-Suruç sınır hattına doğru yürüyüşe geçilecek.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır