Ağr Tendürek'te PKK'ya Diyadin vurgunu! Aranan hain öldürüldü

PKK'ya Tendürek'te derin darbe vuruldu. 11 Mayıs itibari ile PKK'lılar üzerine Ağrı Tendürek Dağı'nda başlatılan operasyonlarda PKK Diyadin sözde bölge sorumlusu öldürüldü.

Haberler 18.05.2017 - 22:49 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKya Tendürekte derin darbe vuruldu. 11 Mays itibari ile PKKllar üzerine Ar Tendürek Danda balatlan operasyonlarda PKK Diyadin sözde bölge sorumlusu öldürüldü.

Arnn Doubayazt ilçesi yaknlarndaki Tendürek Danda 11 Mays günü gerçekletirilen hava destekli operasyonda ölü ele geçirilen 9 PKKllardan birinin çileri Bakanlnn aranan teröristler ile ilgili gri listede yer alan Ersin Seven olduu belirlendi.

Konuyla ilgili Valilik açklamasnda hava harekat srasnda Tendürek da Kuzeyi, Diyadin Sorumlusu Ersin Seven olduu belirtilerek öyle denildi:

KOD ADI ARGE

l Jandarma Komutanlmzca 11 Mays 2017 günü ilimiz Tendürek Da bölgesinde tespit edilen noktaya yönelik atak taarruz helikopter kolu ile e zamanl olarak düzenlenen operasyonda 9BTÖ mensubu etksz hale getirilmitir.Etkisiz hale getirilen BTÖ mensuplarna ilikin yaplan istihbarat çalmalar neticesinde. Kimlii tespit edilen BTÖ mensuplarndan A. Arge kod adl Ersin Seven isimli BTÖ mensubunun,

1)- Tendürek da kuzeyi Diyadin bölge sorumluluunu yürüttüü,

2)- Diyadin-Yukartütek köyü ehittepe bölgesinde 11 Nisan 2015 tarihinde meydana gelen 5 personelin yaraland ve 5 BTÖ mensubunun etkisiz hale getirildii çatma olayna katld.

3)- Doubayazt- çaldran ilçeleri arasndaki Somkaya köyü mevkiinde 7 austos 2015 tarihinde meydana gelen 4sivil vatandaa ait aracn yakld, ran vatanda bir ahsn hayatn kaybettii ve olaya müdahale etmek üzere bölgeye sevk edilen birlikte görevli J.Uzm.Onb. Muhammet Oruçun ehit olduu eyleme itirak ettii,

SUKAST PLANLADI

4)- 12 Austos 2015 tarihinde saat 19.00 sralarnda Tendürek da krsalndan gelerek Diyadin ilçe merkezinde e zamanl olarak ilçe emniyet müdürlüü ve ilçe jandarma komutanlna BTÖ mensuplar tarafndan yaplan ve 3BTÖ mensubunun ölü olarak ele geçirildii saldr eylemini yönettii,

5)- 2016 yaz aylarnda Van li Erci ilçe merkezinde PKK/KCK terör örgütünün YPS sorumlusu olarak faaliyet yürüttüü,

6)- Erci Belediyesi önüne 26 Eylül 2016 tarihinde bombal araç braklmas eylemini planlad söz konusu araç güvenlik güçleri tarafndan fark edilmesi üzerine araç atksz hale getirilmi, maddi ve can kayb yaanmamtr.

7)-Erci merkez Latifice Mahallesi muhtar ve Erci belediye meclis üyeliine kayyum olarak atanan efik Dou isimli vatandan 16 Ekim 2016 tarihinde hayatn kaybettii suikast eylemini planlad ve yönettii bilgisi elde edilmitir.

Ana Sayfaya Git