ABD 'Türkiye DAEŞ için kritik ortağımız'

ABD'nin IŞİD ile Mücadele Temsilcisi McGurk, Pentagon toplantısında açıklama yaptı. Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun kendisi için söylediği "Teröre destek veriyor," tepkisine toplantısı da yanıt verdi.

Haberler 20.05.2017 - 01:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin ID ile Mücadele Temsilcisi McGurk, Pentagon toplantsnda açklama yapt. Türkiye Dileri Bakan çavuolunun kendisi için söyledii Teröre destek veriyor, tepkisine toplants da yant verdi.

ABDnin ID ile Mücadele Temsilcisi Brett McGurk, Türkiyenin en çok ziyaret ettii ülkelerden biri olduunu hatrlatarak, Türkiye kritik bir ortamz, Türkiye olmazsa IDi yenemeyiz, dedi. McGurk Rakka operasyonundan sonra istikrar salama sürecinde Türkiye ile yakn ibirlii içinde olacaklarn belirtti. McGurk, Türkiye olmadan bunu yapamayz, her gün onlarla birlikte çalyoruz. Her koalisyon ortayla olduu gibi, onlarla da baz farkllklarmz var. Ama çok yakn müttefikiz ve sorunlar her zaman çözebiliriz dedi.

Dileri Bakan çavuolunun, Brett McGurke Teröre destek veriyor, kesinlikle deitirilmesinde fayda var yorumunun hatrlatlmas üzerine McGurk, Bakan Tillersonn yakn ilikiler içinde olduu bir mevkida olarak tanmlad çavuolu için, Taktiksel farkllklarmz olabilir, Dileri Bakanna büyük saygm var dedi.

Türkiyenin kayglarn ortadan kaldrmak için önlem alyoruz

Amerikan Genelkurmay Bakan Joseph Dunford da, Türkiyeyle görü ayrl yaanp yaanmadyla ilgili soruya, Bunu askeri bir bak açsyla cevaplayacam. lk olarak, Türkiye bizim önemli bir müttefikimiz ve Türkiye ile uzun vadeli ilikimiz kritik öneme sahip. Bunu koruyacaz, diye cevap verdi. Türkiyeyle yakn ilikilerin sürdürülmesi için çok sayda üst düzey ziyaret gerçekletirildiini hatrlatan Dunford, Rakkaya ele geçirmenin en iyi yolunun ne olduuyla ilgili farkl görülerimiz vard. Biz tek olas yöntemin Suriye Demokrat Güçleriyle olduu görüündeydik. imdi sahada Türkiyenin kayglarn ortadan kaldrmak için önlemler alyoruz, örnein silahlarn PKKnn eline geçmemesi ya da Türkiyeye gitmemesi gibi. Türklere effaflk salyoruz. SDGye saladmz askeri teçhizatn sadece sadece Rakkada kullanlmasnn, baka yere gitmemesinin önlemini alyoruz, ifadelerini kulland.

Mattis: IDin kalelerini kuatacaz

ABD Savunma Bakan Jim Mattis, Pentagonun basn toplantsnda konutu ve ABDnin öncülük ettii koalisyonun artk yeni bir taktiksel uygulama yapacan açklayarak, IDin kalelerini kuattktan sonra askeri operasyona balayacaklarn söyledi.

Amerikan Genelkurmay Bakan Joseph Dunford da basn toplantsnda konuarak, Suriyede Esadn askerlerine düzenlenen son hava saldrsnn, kuvvet koruma önlemi olduunu savundu. Dunford bu tür durumlarn, ABD güçleri tehdit altna alnmad müddetçe bir daha tekrarlanmayacan açklad.

Ana Sayfaya Git