ABD'de FETO okulları kapanmaya başlandı

ABD'de FETO'ya ait okul, emlakçılar aracılığı ile satışa çıkarıldı

Haberler 07.12.2016 - 11:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

ABDnin New Yorkte bulunan Amity School binas son dakika sata çkarld.

ABDde devlete ait çok sayda sözlemeli okulu (charter) yöneten FETÖ, kendine ait özel okullardan birisi olan Amity Schoolun binasn satacak.

Cushman Wakefield irketi araclyla sata çkarlan okul binasnn ilannda binann 2012 ylnda yapld ve yaklak 7 bin metre kare alana sahip olduu görülüyor.

landaki fiyat bölümünde ise bina için belirlenen bir ücret olmad ve mülk sahibinin fiyat teklifi istedii belirtiliyor.

Okulun internet sitesindeki bilgilere göre, 1999 ylnda kurulan okulda halen 256 örenci eitim görüyor.

lkokul örencileri için 9 bin 900 dolar okul ücreti isteniyor.

Edinilen bilgiye göre, mortgage yöntemiyle edinilen bina, okulda yeterli örenci olmamas ve Türkiyeden de eskisi gibi örenci gelmemesi nedeniyle ödeme güçlüü yaand için sata çkarld.

Binann satnn ardndan okulun tamamen kapatlp kapatlmayaca ya da baka bir binaya tanp tanmayacana ilikin herhangi bir açklama yaplmad.

ABD Basketbol Ligi NBAde Oklahoma City Thunder formas giyen Enes Kanterin de bu yl banda okulu ziyaret ettii okulun internet sayfasnda görülüyor.

15 Temmuzdaki darbe giriiminin ardndan Kanter, FETÖye destek vermi ve ailesi tarafndan reddedilmiti.

- ABDde 140 civarnda charter okul var

FETÖ, ABDde hem kamu finansmanyla faaliyet yürüten charter okullar hem de Amity School gibi tamamyla kendisinin kurup yönettii iki farkl okul türünü iletiyor.

letme maliyeti düük olduu ve örgüte kaynak salad gerekçesiyle FETÖnün ABDde daha çok sözlemeli okullara yöneldii belirtiliyor.

ABDnin birçok eyaletinde FETÖ ile balantl sözlemeli okullara yönelik Federal Soruturma Bürosu (FBI) soruturmas ve çeitli incelemeler de devam ediyor. FETÖnün ABDde faaliyet gösteren sözlemeli okullaryla ilgili önce California ve Pensilvanya eyaletlerinde, daha sonra da Teksasta davalar açlmt.

Ekim aynda FETÖ balantl Magnolia sözlemeli okullarna ait üç okul için Los Angeles Eitim Kurulu, sözleme yenilememe karar vermiti. Temyize gitme hakk bulunan okullar, 1 Temmuz 2017 tarihine kadar gerekli finansal artlar salayamazsa temelli kapatlacak.

Magnolia Okullar Yönetim Kurulu Bakan Ümit Yapanel, austos ay sonunda Los Angeles Times gazetesine verdii mülakatta, FETÖ elebas Fetullah Gülen ile ilikisi olduunu kabul ederek, Gülenin öretilerine inandn, onun kendisine ilham kayna olduunu ifade etmiti

ABDde FETÖyle ilikili 140 civarnda sözlemeli okulun faaliyet gösterdii ve bu okullarn eyalet bütçelerinden yllk yaklak 500 milyon dolar gelir elde ettii kaydediliyor.

Ana Sayfaya Git