'ABD'nin YPG'ye silah gönderilmesi, kabul edilemez'

Başbakan Yardımcısı Canikli, geçtiğimiz gün Trump tarafından dün kabul edilen YPG'ye ağır silah gnderimi konusunda açıklama yaptı.PKK'nın Suriye kolu olan YPG'ye dün ağır silah gönderimi için ABD Başkanı Trump tarafından onay verilmişti.

Haberler 10.05.2017 - 11:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Babakan Yardmcs Canikli, geçtiimiz gün Trump tarafndan dün kabul edilen YPGye ar silah gnderimi konusunda açklama yapt.PKKnn Suriye kolu olan YPGye dün ar silah gönderimi için ABD Bakan Trump tarafndan onay verilmiti. Babakan Canikli, ABDnin YPGye ar silah göndermesinin kabul olamaz olduunu açklad.

ABDnin terör örgütü YPGye ar silah yardmna hükümetten ilk tepki geldi. Babakan Yardmcs Nurettin Canikli A Haberde katld programda ABDnin YPGye silah yardm kabul edilemez. ABD, YPG üzerinden terör örgütü PKKya her türlü destei veriyor. Böyle bir politika kimseye fayda salamaz. Beklentimiz bu hatann durdurulmas dedi.

ABD yönetiminni bu yanltan dönmesini isteyen Canikli, Umut ediyoruz ki ABD yönetimi bu yanla dur diyecektir, bundan vazgeçecektir, böyle bir politika kimseye fayda salamaz, terör örgütleriyle ayn çuvala girilmez. Gerekli tüm diplomatik giriimleri yapyoruz yapmaya devam edeceiz. Temennimiz yeni ABD yönetimi tarafndan bu yanl durdurulur ve dostluun gerei ne ise o yaplr. DEAla mücadele için kara harekat ancak YPG ile baarl olabilir söyleminin gerçekle ilgisi yoktur, umarm bu yanltan dönülürifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git