Abdullah Gül'ün babası Kayseri'de defnedildi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gözleri doldu

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün babası 91 yaşındaki Ahmet Hamdi Gül, geçtiğimiz gün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Abdullah Gül'ün üzüntüsü ve yorgunluğu kameralara yansırken, öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da taziye mesajlarını sunduğu gözlemlendi

Haberler 08.05.2017 - 13:57 Son Güncelleme : 08.05.2017 - 16:33

11. Cumhurbakan Abdullah Gülün babas Ahmet Hamdi Gül, bir süredir tedavi gördüü hastanede geçtimiz gün hayatn kaybetmi ve cnazesi defnedilmek üzere memleketi Kayseri2ye getirilmiti. Geçtiimiz hafta içeirisnde evinde arlaan Ahmet Hamdi Gülü eski cumhurbakan Abdullah Gül, evinde ziyaret etmiti. Sonrasnda hastaneye kaldrlan Gül, dün hayat kaybetmiti. Bugün ise memleketi Kayseride defnediliyor. Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, Abdullah Gülü telefon ile arayarak taziye ziyaretlerinde bulunduu örenilirken, sosyal medya hesab twitterdan da basal paylamnda buundu. Abdullah Gülün üzgün hali dün kameralara yansrken, Ulu Camiinde klnan cenaze namaznn ardndan aile kabristanna defnedilecei örenildi.

KAYSERDE DEFNEDLECEK

Kzlrmak Caddesindeki baba evinin önündeki taziye çadrndan ayrlan 11. Cumhurbakan Gül, Acbadem Hastanesi morguna geldi. Buradan babasnn naann cenaze nakil aracna tanmasna elik eden Gül, cenaze namaznn klnaca Cami Kebire geçti. Kardei Macit Gül, çocuklar ve dier aile üyeleriyle tabutu omuzlayan Gül, babasnn cenazesini musalla tana koydu. Ahmet Hamdi Gülün cenazesi, youn güvenlik önlemlerinin alnd Ulu Camiine getirildi. Cenaze namazn, Diyanet leri Bakan Mehmet Görmez kldrd. Ahmet Hamdi Gül, Ulu Camiinde klnan cenaze namaznn ardndan aile kabristanna defnedilecek.

ÜZGÜN HAL GÖZLERDEN KAçMADI

Babasn ölüm haberini duyulmas akabinde memleketinde görüntülenen Abdullah Gülün üzgün hali gözlerden kaçmazken, sabaha kadar uyumad örenildi. Annesi Adeviye, Kardei Macit ve kz kardei Hatice Tekeliolunu teselli eden ve sabaha kadar taziyeye gelenleri karlayp, yurt içi ve dndan, telefonla arayanlara yant veren Gül, Allah herkesten raz olsun. Bizi yalnz brakmadlar dedi.

ERDOANDA NAMAZDA OLACAK

Vefat haberinden müteessir olduunu belirten Cumhurbakan Erdoann merhuma Allahtan rahmet diledii kaydedildi. Cumhurbakan Erdoann yarn Kayseride klnacak cenaze namazna da itirak edecei örenildi. Cumhurbakan Erdoan, resmi twitter hesabndan da 11. Cumhurbakan Abdullah Gülün babas için taziye mesaj yaynlad. Erdoan mesajnda, 11. Cumhurbakanmz Sayn Abdullah Gülün babas Ahmet Hamdi Gül beyefendiye Cenab- Haktan rehmet niyaz ediyorum. dedi.

CENAZE DEFNEDLYOR

11. Cumhurbakan Abdullah Gülün yaamn yitiren babas Ahmet Hamdi Gül için bugün Kayserideki Cami-i Kebirde cenaze töreni düzenlendi. Gülün cenaze namaz Diyanet leri Bakan Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafndan kldrld. 11. Cumhurbakan Gül, Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan, TBMM Bakan smail Kahraman, Babakan Binali Yldrm ile CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu yan yana saf tutarak, cenaze namazn kld.Namaz klnrken Cumhurbakan Erdoan ve 11.Cumhurbakan Gülün gözleri doldu.

KONGREYE DAVET EDLMT

Babakan Binali Yldrm, CHPdeki istifalar ve tartmalara ilikin, Önemli deiimlerden sonra CHPde bu hep oluyor; yeni bir durum deil. Bugün yaananlar da onun tekrarndan ibaret. CHPnin iç meselelerine bizim karmamz doru deil. Zaten yeterince karklar. Bir de biz kalabalk etmeyelim dedi. Yldrm, kongreye Abdullah Gülün de davet edileceini söyledi.

BAYKALA YANIT VERMT

11. Cumhurbakan Gül, CHP Milletvekili Baykaln açklamalarna ilikin, Geçen günlerde bir siyasetçinin kendi parti içi hesaplar ve politikalar çerçevesinde yapt çeitli taktikler, o konumada, beni de söz konusu etti. Açkças ben hiç ciddiye almadm benimle ilgili söylenenleri dedi.

Ana Sayfaya Git