Abla beni kurtar

Eşinin öldürdüğü Canan'ın arkadaşı: Son sözü 'abla beni kurtar' oldu

Haberler 19.01.2022 - 04:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adyamanda, 6 yllk ei, 2 çocuk annesi Canan Ik (25), düh görülecek boanma davas durumasndan 1 gün önce sokak ortasnda srtndan bçaklayp öldüren Mahmut Ikn (28), 1.80 promil alkollü olduu ortaya çkt. Olay annda Canann yannda olan Özlem Özba, arkadann kollarnda can verdiini belirterek, Son sözü Özlem abla beni kurtar oldu. Kurtaramadm, gücüm yetmedi dedi.

Canan ve Mahmut Ik, 6 yl önce görücü usulü evlendi. 2 çocuklar olan çift, iddeti geçimsizlik nedeniyle son 2 yldr tartmalar yaad. Birkaç kez ayrlk karar alan ve Kadn Snma Evine yerleen Canan Ik, aile büyüklerinin araya girmesiyle yeniden Mahmut Ikn yanna döndü. 3 ay önce iddet gören Canan Ik, 2 çocuunu da alarak Kadn Snma Evine yerleti ve aralk aynda Mahmut Iktan boanmak için dava açt.

BULUNCA EV TUTTU

Canan Ik, bir hafta önce bir güzellik merkezinde i bulunca, çocuklaryla snma evinden ayrlp kiralad evde yaamaya balad. Boanma davasnn bugün görülecek durumas öncesi, dün akam, Turgut Reis Mahallesinde, mesai arkada Özlem Özba ile yürüyen Canan Ik ile yanna gelen ei Mahmut Ik arasnda tartma çkt. Tartmada Mahmut Ik yanndaki bçakla Canan Ik srtndan defalarca bçaklayarak kaçt. hbarla adrese gelen salk ekiplerinin ilk müdahalesinin ardndan Adyaman Üniversitesi Eitim ve Aratrma Hastanesine kaldrlan Canan Ik, doktorlarn müdahalesine ramen kurtarlamad. Eini öldürüp kaçan Mahmut Ik, polis tarafndan yakalanp gözaltna alnd. Hastanede salk kontrolünden geçirilen Mahmut Ikn 1.80 promil alkollü olduu belirlendi. Emniyete götürülen ve bir süredir isiz olduu örenilen Ikn, bugün görülecek dava öncesi yeniden birleme teklifine olumsuz yant vermesiyle öfkelenip eini öldürdüünü ve piman olduunu söyledii örenildi. Sorgulamas süren Ik, ilemlerinin tamamlanmasndan sonra adliyeye sevk edilecek. Olayn ardndan çiftin 2 çocuu ise Aile ve Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ekiplerince korumaya alnd.

KADINLARI ÖLDÜRENLER DAM EDLSN

Karsn Susuz ilçesinde yaayan ve haberi duyup kznn cenazesini almak için Adyamana gelen Canan Ikn babas Muzaffer Urun, kadn cinayetlerine tepki gösterdi. Kznn evliliinin son 3 ylnda sürekli iddet gördüünü anlatan Muzaffer Urun, Her gün kadn iddeti yaanyor ve kadnlar katlediliyor. Benim 3 olum, 1 kzm vard. O da cinayete kurban gitti. Kzm bizden koparan idam edilsin. Perian olduk. Artk kadna iddet son bulsun, kadna el kaldranlar en ar cezay alsnlar. Hatta idam cezas versinler. Bugün kzmn mahkemesi vard ama dün katledildi. Kadnlarmza yazk günah, yeter artk. Kzma bunu yaatanlar en ar cezay alsn diye konutu.

SON SÖZÜ ÖZLEM ABLA BEN KURTAR OLDU

Olay annda Canann yannda olan mesai arkada Özlem Özba ise arkadann kollarnda can verdiini belirterek, Son sözü Özlem abla beni kurtar oldu. Kurtaramadm, gücüm yetmedi. Kadn ölümlerinin önüne geçilsin. Artk ölmek istemiyoruz. çalmaya balamt ve gelecee umutla bakyordu dedi. Canan Ikn, otopsi ilemlerinin ardndan Karsn Susuz ilçesinde defnedilecei belirtildi.

ADLYEYE GÖNDERLD

Adyamanda, ayr yaad ei Canan Ik sokak ortasnda bçaklayarak, öldüren Mahmut Ik, emniyetteki sorgusunun ardndan adliyeye sevk edildi.

Ana Sayfaya Git