Abla iliğiyle yaşama döndü!

Ablasından ilik nakli olan Fatma, okuluna kavuşacağı günü bekliyor

Haberler 24.01.2022 - 02:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Lösemi tehisi konulan 9uncu snf örencisi Fatma Güne (15), tedavi olmak için bir yl önce eitimine ara verip ailesi ile birlikte Batmandan zmire geldi. 6 ay önce ablas Hatice Güneten (18) ilik nakli yaplan Fatma, salna kavuup, okuluna giderek arkadalaryla bulumay istiyor.

Batmanda yaayan Aynur Güne (39) ve Ahmet Güne (42) çiftinin 5 çocuundan biri olan Fatma Günee yaklak 13 ay önce, bel arlar ile balayan ikayetleri üzerine bir dizi kan tahlili yapld. 9uncu snf örencisi Fatmaya lösemi tehisi konuldu. zmire gelen Fatmann kanser tedavisine S.B.Ü Dr. Behçet Uz çocuk Hastalklar Ve Cerrahisi Eitim ve Aratrma Hastanesinde baland. 6 ay önce ise Fatmann ablas Hatice Güneten alnan ilik uyumlu çknca ilik nakli yapld. 1 yl akn süredir kanser tedavisi gördüü için okulundan ve arkadalarndan uzak kalan Fatma, eitimine balad günden bugüne kadar ilk kez karne alamad. Arkadalarn, okulunu ve evini çok özleyen Fatma bir an önce salna kavuup okuluna dönmek istiyor.

OKULDA OLMAYI çOK STERDM

Tedavi için geldikleri zmirde zmir Hasta çocuk Evleri Derneinin evinde anne, baba, abla ve 4 yandaki kardei Beritan Güne ile birlikte kaldn belirten Fatma Güne, lik nakli oldum, donörüm ablamd. 2 ay hastaneden hiç çkmadm. Annemle birlikte kapal bir odada bekledim. imdi ise daha iyiyim, hastaneye kontrollere gidiyorum. En çok özlediim ey gitarm. Salma kavuup okuluma gitmek istiyorum. Okula giden baz arkadalarm okuldan skldn söyleyerek gitmek istemediklerini dile getiriyorlar ama okul çok güzel bir yer. Ben hasta olmasam okulda olmay çok isterdim. Okula gitmek, arkadalarmla olmak onlarla gezip elenmek istiyorum dedi.

LK MAAIMLA DERNEE BAI YAPACAIM

Batmanda liseyi bitiren ve üniversite snavna hazrlanrken kardeinin tedavisi için bir anda kendini zmirde bulduunu söyleyen abla Hatice Güne de Fatma ile aralarnda çok güçlü bir ba olduunu belirterek öyle konutu:

Fatma hastalannca annem ve babam onunla birlikte zmire geldi. Benim dier kardelerime bakmam gerekiyordu. Fatma ile aramda kardeliin yannda güçlü bir ba var. Doktor ilik vermeniz gerekiyor dediinde ben hissedip benim iliimin uyacan söyledim. Kardeim 6 ay kemoterapi gördü. Ondan sonra ben zmire geldim. Benden alnan ilik uyumlu çkt. zmire ameliyat için gelince geçen sene üniversite snavna çalamadm. Salk lisesi mezunuyum. Eczac olmak istiyorum. Buraya gelmeden önce de Ege Üniversitesinde okumay istiyordum. Bunun için çok çalmam gerek. Eczac olabilmek için çok çalacam ve ilerde bir i sahibi olunca Hasta çocuk Evleri Derneine bata bulunacam. Dernein bize yardmlarn unutamayz.

zmir Hasta çocuk Evleri Dernei Bakan Sevil Ozan da kanser hastalnn çocuklar okuldan geri brakabildiini kaydederek, 1 hatta 2 yl hiç okula gidemiyorlar. Daha sonra onu telafi etmeye çalyorlar. Bir dernek üyemiz gelip onlara zaman zaman kitap okuyor. Yaar Üniversitesi örencileri evlere gelip test çözmelerine yardmc oluyor. Bol bol kitap okumalarn salyoruz. Umarm bütün çocuklar salklaryla okula giderler ve salkl karneler alrlar diye konutu.

Ana Sayfaya Git