Dışişleri Bakanlığı'ndan AB’ye tepki

Dışişleri Bakanlığı’ndan tarafından yapılan yazılı açıklamayla, AB Komisyonunun 2018 Türkiye Ülke Raporu’na sert tepki gösterildi.

Haberler 18.04.2018 - 15:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AB Komisyonunun Türkiye raporunu bugün açklad belirtilerek, Ne yazk ki AB Komisyonu, içinden geçmekte olduumuz dönemin zorluklarn anlamak istemediini bu raporda da göstermitir. Defalarca tüm belgelerle anlatmamza ramen Komisyon objektif ve dengeli olamamtr deerlendirmesinde bulunuldu.

Türkiyenin bata PKK, DAE ve FETÖ olmak üzere ayn anda birçok terör örgütüyle mücadele ettii hatrlatlan açklamada Raporda devletimize, parlamentomuza ve milletimize alçakça saldran FETÖ tehdidine deinilmemesini vahim bir eksiklik olarak görmekteyiz. denildi

Açklamada, Türkiyenin terör örgütlerine yönelik önlemlerinin, AB ülkelerinin de yararna olduu vurgulanarak, Terör örgütlerine yönelik alm olduumuz önlemler, esasen kendi ulusal güvenliimizin yan sra, AB ülkelerinin de güvenliine yadsnamaz katklar salamaktadr. Bu vesileyle, PKK/PYD/YPGnin AB ülkelerinin kendi kamu düzenleri ve güvenlii için ciddi bir tehdit olduunu bir kez daha hatrlatmakta yarar görüyoruz. deerlendirmesinde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git