ACI HABERİ EVLAT NÖBETİNDE ALDILAR

Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen ve cenazeleri Malatya'ya getirilen 13 vatandaştan kimliği tespit edilenlerden 6'sının ailesinin Diyarbakır'da HDP binası önünde evlat nöbetinde acı haberi aldılar.

Haberler 15.02.2021 - 00:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Irakn kuzeyindeki Gara bölgesinde PKKl teröristler tarafndan ehit edilen ve cenazeleri Malatyaya getirilen 13 kiinin kimlii tespit edildi. çeitli tarihlerde PKK tarafndan kaçrlarak alkonulan ve ehit edilen polis memurlar Sedat Yabalak ile Vedat Kaya, Astsubay çavu Semih Özbey ve erler Adil Kabakl, Müslüm Altnta ve Süleyman Sungurun ailelerinin Diyarbakrda HDP binas önünde evlat nöbetinde olduu ortaya çkt. Kar k demeden evlat nöbetini sürdüren aileler ac haberi kstlama nedeniyle kaldklar otelde ald. Aileler salk görevlileri eliinde Malatyaya doru yola çkarken, evlat nöbetindeki dier aileler, eylemi sonuna kadar sürdüreceklerini dile getirdi.

TEHDTLERE RAMEN EYLEME DEVAM ETTLER

24 Temmuz 2016da Mutan kardeinin düün konvoyuyla memleketi Mardine dönerken Diyarbakrn Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristlerce kaçrlan ehit polis memuru Vedat Kayann, annesi Emine ve babas eyhmus Kaya, 5 Eylül 2019da HDP binas önüne gelerek oturma eylemine balad. Kaya çifti, koronavirüs tedbirleri kapsamnda Mardindeki evlerinde sürdürdükleri eylemleri nedeniyle zaman zaman PKK yandalarnn tehdidine maruz kaldklarn, buna ramen, eylemi sürdürdüklerini söylemiti.

28 Temmuz 2015te ei ve kzyla seyir halindeyken Lice ilçesinde yol kesen PKKl teröristler tarafndan araçtan indirilerek kaçrlan ehit polis memuru Sedat Yabalakn annesi Ünzile Yabalak da 8 Eylül 2019da HDP il binas önüne gelerek oturma eylemine katld.

18 Eylül 2015te Rizede görevliyken annesini ziyaret için Malatyaya giderken Tuncelinin Pülümür ilçesinde yol kesen teröristlerce arac yakldktan sonra kaçrlan ehit Astsubay Semih Özbeyin annesi Sadiye Özbey de 5 Eylül 2019da, olunun kaçrlmasndan sorumlu tuttuu HDPnin il binasna gelerek oturma eylemine balad ve kar k demeden olu geri getirilene kadar eylemini sürdüreceini söylemiti.

BERABER KAçIRILDILAR BERABER EHT OLDULAR

2 Ekim 2015 tarihinde Erzincandaki birliine katlmak üzere yola çkan er Müslüm Altnta ile Ardaki birliine katlmak üzere yola çkan er Adil Kabakl, Tunceli-Pülümür kara yolunda yol kesen PKKl teröristlerce bulunduklar otobüsten indirilerek kaçrld. Altntan annesi Songül ve babas evket Altnta ile Kabaklnn annesi Cennet Kabakl 5 Eylülde HDP il binasna önüne gelerek oturma eylemine katld. Er Altntan babas evket Altnta, çocuklar kaçrlan annelerin çektii acy dile getirmeye çalan Diyarbakr Annelerinden Dünyaya adl bir kitap da çkarmt.

15 Austos 2015te vatani görevini yaparken, memleketi Siirte bayram iznine döndüü srada Licede yol kesen PKKl teröristlerce kaçrlan ehit er Süleyman Sungurun annesi irin Sungur da 18 Eylül 2019da evlat nöbetine katlmt.

Ana Sayfaya Git