Açık cezaevindekilere iki ay daha izin çıktı

Adalet Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında açık cezaevinde bulunan hükümlülerin izin sürelerinin 2 ay daha uzatıldığını bildirdi.

Haberler 26.09.2020 - 00:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüünün internet sitesinden yaplan açklamada, açk ceza infaz kurumlarnda bulunan veya açk ceza infaz kurumlarna ayrlmaya hak kazanan ve uygun artlar tayan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarnn infazna karar verilen hükümlülerin Kovid-19 izin sürelerinin 30 Eylülde sona erecei hatrlatld.

Salk Bakanl Halk Sal Genel Müdürlüünün salgn riskinin ortadan kalkmamas sebebiyle hükümlülere verilen izin sürelerinin 2 ay daha uzatlmasna ilikin öneride bulunduu belirtilen açklamada, açk ceza infaz kurumlarna ayrlmaya hak kazanan ve uygun artlar tayan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarnn infazna karar verilen hükümlülerin izin sürelerinin, 5275 sayl kanunun geçici 9/5. maddesi uyarnca 30 Eylülden itibaren 2 ay süreyle uzatlmasna karar verildii ifade edildi.

K AY DAHA UZATILDI

Adalet Bakanl, açk ceza infaz kurumlarnda bulunan veya açk ceza infaz kurumlarna ayrlmaya hak kazanan ve uygun artlar tayan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanmak suretiyle cezalarnn infazna karar verilen hükümlüleri, ilgili yasann Resmi Gazetede yaymlanmasyla 31 Maysa kadar Kovid-19 iznine göndermiti.

zin sürelerinin sona erdii 31 Maysta, Salk Bakanl, riskin ortadan kalkmamas sebebiyle bu sürenin uzatlmas önerisinde bulunmu, hükümlülerin izin süreleri önce 31 Maystan itibaren 2 ay, daha sonra 31 Temmuzdan itibaren 2 ay uzatlmt.

Ana Sayfaya Git