Acil talep!

DTSO'dan Cumhurbaşkanı'na acil talep

Haberler 26.05.2021 - 00:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Ticaret ve Sanayi Odas (DTSO) Bakan Mehmet Kaya, ekonominin yeninden canlandrlmas konusundan Cumhurbakanlndan acil talepte bulundu.

Kaya, Ekonominin yeniden canlanmas ve üyelerimizin nefes alabilmeleri için kredi geri ödemelerinin ödemesiz olarak alt ay ötelenmesini arz ve talep etmekteyiz dedi.

Kaya, Küresel ölçekte yaanan ve ülkemizi de etkileyen Covid-19 salgnnn ekonomik yaama etkilerini en aza indirmek için kamu bankalar tarafndan geçen yl Nisan aynda ticari iletmelere e Devam Kredi Destei adyla uygun kredi imkan sunularak piyasalarda çok önemli bir rahatlama salanmtr. 6 ay anapara ve faiz ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve yllk yüzde 7,5 faiz oranyla verilen krediden faydalanmay kolaylatrmak için teminat eksii bulunan firmalara Hazine Destekli KGF Kefaleti de salanmtr dedi.

Kredi geri ödemelerinin ödemesiz olarak alt ay ötelenmeli

Kaya açklamasnn devamn u ifadelere yer verdi; Global ölçekte pazar daralmasnn olduu bu dönemde salanan kredi imkan ile iletmeler büyük bir nefes alm, üretim artm, bu durum ihracatmza da yansmtr. lk geri ödeme taksitlerinin balad 2020 Ekim ayndan itibaren bugüne kadar her üç kamu bankasna yaplan geri ödeme oran yüzde 95in üzerinde gerçeklemitir. Pandeminin beklenenden daha uzun sürmesi ve giderek de art trendine girmesine ramen üyelerimiz kendi öz kaynaklar ile kredi geri ödemelerini yapmaya devam etmektedirler. Ancak 2021 ylnn ilk çeyreini geri brakrken virüsün mutasyona urayarak daha tehlikeli bir hal almas piyasalar daha çok etkilemeye devam etmektedir. Dolaysyla ticari yaam giderek daralmakta, kredi geri ödemelerinde aksamalar kaçnlmaz hale gelmektedir. Ödemlerdeki aksaklklar üyelerimizin kredi sicilini olumsuz etkileyecek, gelecekte de yeni kredi kullanmalar imkanszlaacaktr. Ekonominin yeniden canlanmas ve üyelerimizin nefes alabilmeleri için kredi geri ödemelerinin ödemesiz olarak alt ay ötelenmesini arz ve talep etmekteyiz.

Ana Sayfaya Git