Acılı baba konuştu!

Gara'da şehit edilen polis memurunun babası: "Vatan, bayrak, ezan sağ olsun"

Haberler 16.02.2021 - 00:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKK mensuplar tarafndan Garada ehit edilen 13 rehineden biri olan polis memuru Vedat Kaya, memleketi Mardinde düzenlenen törenle son yolculuuna uurland. ehit babas eyhmus Kaya, Ben bu çizgiden dönmem kimse beni döndüremez. Vatan, bayrak, ezan sa olsun dedi.

PKK mensuplar, Irakn kuzeyinde bulunan Garada bir maarada rehin tuttuu 13 rehineyi kuruna dizerek katletti. Güvenlik görevlileri tarafndan Türkiyeye getirilen rehinelerin naalar, Malatyada yaplan otopsilerinin ardndan ailelerine teslim edildi. Cenazelerin teslim edilmesinin ardndan polis memuru Vedat Kayann naa memleketi Mardine getirildi. Ambulanstan alnan ehidin cenazesi katafalka konuldu. Dini vecibelerin yerine getirilmesinin ardndan Kayann öz geçmii okundu. ehidin cenazesi yaplan törenin ardndan Selen Klas ehitliine defnedildi.

BABA EHMUS KONUTU

ehit Kayann babas eyhmus Kaya, evinde yol arkadalar olan HDP önündeki evlat nöbeti tutan ailelerle yapt açklamada kendisinin bu yoldan dönmeyeceini ve kimsenin de onu döndüremeyeceini kaydetti. Acl baba Kaya, Benim olum ehit oldu, hepimiz ehit için buradayz, ehit olmaya geldik. Ben bu çizgiden dönmem kimse beni döndüremez. Vatan, bayrak, ezan sa olsun, bütün güvenlik güçlerimiz ve ehitlerimize Allahtan rahmet ailelerine ba sal diliyorum diye konutu.

Evlat nöbetine devam eden ve Mardinde ehit uurlamasna katlan Süleyman Aydn ise terörün bir kez daha kirli yüzünü gördüklerini aktard. Aydn, Biz Diyarbakr anne ve babalar olarak, bir kez daha terörün kirli yüzünü gördük. Masum ve silahsz insanlar katlediyorlar. 13 ehidimiz var acmz çok büyük, Mardine geldik hepimiz yastayz, terörü lanetliyoruz, teröre destek verenleri de lanetliyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git