Adalet Bakan Yardımcısı Birkan: E-tebligata geçince binlerce ağacı kurtardık

Ankara'da, Adalet Bakanlığı ile PTT arasında 'Adli Tebligat İşbirliği Protokolü' imzalandı. Adalet Bakan Yardımcısı Zekeriya Birkan, "E-tebligata geçince binlerce ağacı kurtardık. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 35 milyondan fazla elektronik tebligat yapıldı. 21 bin yetişkin ağaca tekabül eden 1234 ton kağıt tasarrufu sağlandı" dedi.

Haberler 21.10.2020 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ankarada Adli Tebligat Sisteminin yiletirilmesi Projesi kapsamnda Adalet Bakanl ile PTT arasnda Adli Tebligat birlii Protokolünün imza töreni düzenlendi. Dikmen Hakim Evinde düzenlenen törene Adalet Bakan Yardmcs Zekeriya Birkan ile Ulatrma ve Altyap Bakan Yardmcs ve PTT Yönetim Kurulu Bakan Enver skurt katld.

Törende konuan Bakan Yardmcs skurt, Ulusal Elektronik Tebligat Sisteminin önemli e-devlet hizmetlerimizden olduunu ve adalet sistemine salad hz ve kolaylkla insanlarn takdirini topladn belirterek, Bugün, Adalet Bakanlmz ile i birlii içinde 6 ay gibi ksa bir sürede tamamlayarak geçtiimiz ocak aynda milletimizin hizmetine sunduumuz Ulusal Elektronik Tebligat Sistemini çok daha faydal olacak ekilde gelitirmek için bir aradayz. Hali hazrda kullanlan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemimizi gelitirmek için bir protokole imza atyoruz. Sürdüreceimiz ortak faaliyetler ile oluturulacak karlkl çalma gruplar araclyla sunduumuz hizmetlerin kullanmnn yaygnlatrlmasn da hedefliyoruz dedi.

500 BNE YAKIN K VE KURUM E-TEBLGAT SSTEMN KULLANIYOR

7201 Sayl Tebligat Kanunu ile elektronik tebligatn zorunlu hale getirildiini hatrlatan Bakan Yardmcs skurt, Hizmete sunulan Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi ile günlerce süren tebligat ilemleri artk çok ksa süre içinde tamamlanabiliyor. Bu sayede adalet sistemi daha hzl ve çevre dostu bir ekilde iliyor. Kurulan yeni sistemle binlerce aaç kesilmekten kurtarld ve yarg sistemimizin ileyiinin bir parças olan tebligat gönderim süreci yeniden düzenlendi. Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi sayesinde 500 bine yakn kii ve kurum e-tebligat sistemini kullanmaya balad. Sistemin kurulduu günden bu yana 36 milyon tebligat gönderildii kayda geçirilirken, bu saynn daha da artmas ve sistemin yaygnlatrlmas için de çalmalarmz devam ediyor diye konutu.

1234 TON KAIT TASARRUFU SALANDI

Adalet Bakan Yardmcs Birkan ise, adalet tekilatnn ve yarglamalarn en önemli unsurlarndan bir tanesinin tebligat olduunu ifade ederek, öyle konutu:

Yarglamadaki baz gecikmelerin en büyük nedeni tebligat kaynakl. Biz de bunu tespit ettik ve gidermek için bir çalma yaptk. Artk ça iletiim ça. Biz kanunlarmz da bu noktada güncelledik ve elektronik tebligata da hzl bir ekilde giri yaptk. nanlmaz bir ekilde bu say artyor. Tüm vatandalarmzdan özellikle de irketlerimizden, avukat meslektalarmzdan, kamu kurum ve kurulularmzdan beklentimiz bu elektronik tebligat konusunda hassas olmalar ve bu konudaki çalmalar tamamlamalar. Elektronik tebligatla biz hedeflerimize bir adm daha yanayoruz. Burada en büyük paydamz PTT. nallah özellikle elektronik tebligat konusunda büyük baarlar hep birlikte gerçekletireceiz. E-tebligata geçince binlerce aac kurtardk. 1 Ocak 2019 tarihinden itibaren 35 milyondan fazla elektronik tebligat yapld. 21 bin yetikin aaca tekabül eden 1234 ton kat tasarrufu saland.

Konumalarn ardndan Birkan ile skurt arasnda i birlii protokolü imzaland.

Ana Sayfaya Git