Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki "koronavirüs" tedbirlerinin süresini uzattı

Cezaevlerindeki avukat ziyareti dahil tüm görüşler, cezaevleri arası nakiller 15 Mayıs'a kadar ertelendi. Açık cezaevindekilerin özel izinlerinin, aile görüşme odalarının kullanımının ertelenmesine ilişkin süre de aynı tarihe kadar uzatıldı.

Haberler 02.05.2020 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle daha önce cezaevlerinde alnan tedbirlerin süresini Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri kapsamnda 15 Maysa kadar uzatt.

Adalet Bakanlnn Twitter hesabndan yaplan açklamaya göre, açk ve kapal ceza infaz kurumlarndaki avukat ziyareti dahil bütün görüler, hükümlülerin daryla temasnn mümkün olduu kurum d çalma, lokanta, sosyal tesis, d kantin gibi i yurdu faaliyetleri, açk ceza infaz kurumlarndaki hükümlülerin özel izin haklar, birden fazla koula birlikte yaplan faaliyetler, hastalk ve güvenlik durumlar dnda bir ceza infaz kurumundan baka kuruma yaplan nakiller 15 Maysa kadar ertelendi.

SÜREY UZATTI

Ayrca, ceza infaz kurumlarndaki ve çocuk eitim evlerindeki aile görüme odalarnn kullanmnn, ceza infaz kurumlarnda anneleriyle birlikte kalan 0-6 ya grubu çocuklarn kree ve ana okuluna gitmeleri ile çocuklarn dardaki ebeveynleri ya da yaknlarna teslim edilmesi uygulamasnn ertelenmesine ilikin süreler de ayn tarihe kadar uzatld.

Tutuklu ve hükümlü yaknlarnn ziyaretleri, zorunlu durumlarda basavclk kararyla yapabilecek. Avukatlar zorunlu durumlarda maske ve eldiven tedbirleri alarak kapal görü yapabilecek.

Adalet Bakan Abdulhamit Gül, söz konusu tedbirleri ilk kez 13 Martta katld Bilim Kurulu Toplantsnn ardndan kamuoyuna açklamt. Bu önlemlerin süreleri 28 Martta iki hafta süreyle uzatlm, ardndan bu tedbirlerin uygulanmasnn 30 Nisana kadar uzatlmasna karar verilmiti.

Ana Sayfaya Git