Foseptik çukuruna düşen 4 kişi hayatını kaybetti

Adana Aladağ ilçesinde gittiği misafirlikte foseptik çukuruna düşen kadın ve kendisini kurtarmaya çalışan 3 kişinin hayatını kyaetmesi geçtiğimiz gün herkesi üzdü. Hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesinin askeri helikopterle Adana merkeze getirildi

Haberler 26.06.2017 - 00:35 Son Güncelleme : 26.06.2017 - 00:45

Adana Alada ilçesinde gittii misafirlikte foseptik çukuruna düen kadn ve kendisini kurtarmaya çalan 3 kiinin hayatn kyaetmesi geçtiimiz gün herkesi üzdü. Hayatn kaybeden 4 kiinin cenazesinin askeri helikopterle Adana merkeze getirildii ve Adana Adli Tp Kurumuna otopsileri yaplmak üzere gönderildii açkland.

lçeye bal Meydan Yaylasnda, foseptik çukuruna düerek hayatn kaybeden Serpil Kurt ile onu kurtarmak isterken yaamlarn yitiren Erol Karaku, Cihat Cihan ve Harun Cihann cenazeleri askeri helikopterle bölgeden alnp Adana Havalimanna getirildi.

Cenazeler buradan ambulanslara alnp otopsi ilemleri için Adana Adli Tp Kurumu morguna getirildi.

Ac haberi alarak gelen ölenlerin yaknlar da birbirlerine sarlarak alad.

- Belediye Bakan olay anlatt

Alada Belediye Bakan Mustafa Akgedik ise olay yerinde incelemelerde bulunduktan sonra yapt açklamada, ac bir gün yaandn söyledi.

lçede son dönemlerde ac olaylarn meydana geldiini hatrlatan Akgedik, yaanan olay ise öyle anlatt:

Eve misafirlie gelen kadn, foseptik çukurunun üstünde oturuyormu. çukurun kapa krlm, kadn içine dümü. Bunu gören ev sahibi girmi içeri. Ev sahibi de kuyunun içinde kalm. Sonra yoldan geçen 2 genç arkadamz olay görüp müdahale etmi. Onlar da içeri girmi ancak çkamam youn bir metan gazndan dolay. Ölen vatandan kardeini iple aa doru sarktmaya çalmlar. çeri girdikten sonra Beni geri çekin, nefes alamyorum. demi. Onu geri çkarmlar. Bu arada salk ve itfaiye ekibi gelmi. 2 kiinin cenazesini vatandalar iple, 2 kiiyi itfaiye çkarm.

Öte yandan, 4 kiiyi kurtarmak için foseptik çukuruna giren ancak içerdeki gaz nedeniyle nefes alamayarak geri çkt belirtilen Hasan Karaku jandarma ekiplerine ifade verdi.

Olay yerinde jandarma ekipleri detayl inceleme yapt.

KMLKLER BELRLEND

Adana Valisi Mahmut Demirta, Alada ilçesinde foseptik çukuruna düen 1i kadn 4 kiinin yaamn yitirdiini söyledi.

Demirta, AA muhabirine yapt açklamada, ilçeye bal Meydan Yaylasnda, bir kadnn foseptik çukuruna dütüünü belirtti.

Kadn buradan çkartmak isteyen 3 kiinin de ayn yere düerek hayatn kaybettiini ifade eden Demirta, Alada ilçemizde foseptik çukuruna düen 1i kadn 4 kii yaamn yitirdi. Ekiplerin olay yerinde çalmas sürüyor. eklinde konutu.

Demirta, unlar kaydetti:

Valilik olarak soruturma balattk. Olay tüm boyutlaryla aratryoruz. Alada Cumhuriyet Savclmz da e zamanl olarak adli soruturma balatt. Olayda hayatn haybedenlere Allahtan rahmet, yaknlarna da basal diliyorum.

- Hayatn kaybedenlerin isimleri belirlendi

Alada Belediye Bakan Mustafa Akgedik, AA muhabirine yapt açklamada, Meydan Yaylasnda üzücü bir olay yaandn dile getirdi.

Olayda 4 kiinin yaamn yitirdiini anmsatan Akgedik, Serpil Kurt, Erol Karaku, Cihat Cihan ve Harun Cihan, foseptik çukuruna düüp metan gazndan zehirlenerek hayatn kaybetti. diye konutu.

Akgedik, hayatn kaybedenlere Allahtan rahmet diledi.

Bu arada, hayatn kaybeden 4 kiinin cesetleri de bulunduklar yerden çkartlp otopsi yaplmak üzere Adana Adli Tp Kurumu morguna götürüldü.

Ana Sayfaya Git