Son dakika! Koskoca mahalle kuduz karantinasına alındı

Adana merkez Yüreğir'de bir mahalle kuduz karantinası altına alındı. Haydaroğlu Mahallesind 12 gün önce yaşanan olay da ir kız çocuğuna köpek saldırdı. Akabinde de köpeğin telef olması üzerine kuduz şüpesi tartışıldı. Ve sonradan alınan bilgilere göre, mahallenin kuduz karantinasına girdiği öğrenildi.

Haberler 11.07.2017 - 16:51 Son Güncelleme : 11.07.2017 - 16:56

Adana merkez Yüreirde bir mahalle kuduz karantinas altna alnd. Haydarolu Mahallesind 12 gün önce yaanan olay da ir kz çocuuna köpek saldrd. Akabinde de köpein telef olmas üzerine kuduz üpesi tartld. Ve sonradan alnan bilgilere göre, mahallenin kuduz karantinasna girdii örenildi.

Haydarolu Mahallesinde 12 gün önce sokakta oynayan kz çocuuna köpek saldrd. çocuk çevredekiler tarafndan kurtarlrken, köpek olaydan birkaç saat sonra telef oldu. Bunun üzerine, hayvann kuduz olabilecei üphesiyle durum lçe Gda Tarm ve Hayvanclk Müdürlüüne bildirildi. Müdürlük tarafndan çeitli noktalara Bu mahallede kuduz hastal nedeniyle karantina uygulanmaktadr. yazl afiler asld. Yetkililer, vatandalarca gömülen köpekten, topraktan çkarlmasnn ardndan numune alnd ve incelemenin sürdüü, bu nedenle karantina uygulamasnn devam edeceini kaydetti. Muhtar Necati Gündodu ise gazetecilere yapt açklamada, yetkililerin hzl ekilde hareket edip bölgede gerekli önlemleri aldn belirtti. ncelemelerin sürdüünü ifade eden Gündodu, u an için ölen köpein kuduz olduunu söyleyemeyiz. Ancak tedbir amaçl mahallemiz karantinaya alnd. dedi.

Ana Sayfaya Git