Adliyelerde 7/24 ifade dönemi

Adalet Bakanlığı’nın da aralarında bulunduğu 5 bakanlığın hazırladığı İnsan Hakları Eylem Planı’nda detaylar ortaya çıkmaya başladı.

Haberler 15.02.2021 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Edinilen bilgilere göre, ifadesi alnp serbest braklmak üzere mesai saatleri dnda yakalanan kiiler, makul sürede adli makamlara bavurmay taahhüt etmeleri artyla, polis tarafndan serbest braklabilecek. Taslak metne göre, adliyelerde ifade alma ilemlerinin 7 gün 24 saat esasyla yaplmas salanacak. Adli kontrol tedbiri ile dier baz koruma tedbirlerinin yanl veya haksz uygulanmas halinde, uygulamadan madur olan kiiye tazminat ödenmesi imkannn getirilmesi planlanyor.

ENGELL VE YALILARA KOLAYLIK

Öte yandan taslak metne göre, engelliler, yallar ve yataa baml hastalarn adli süreçleri, bulunduklar yerlerden dorudan ya da görüntülü iletiim teknolojileri kullanlarak yürütülebilecek. Adliye binalar da dahil olmak üzere, tüm kamu binalar, engelli ve yal dostu haline getirilecek. Maddi durumu elverili olmayan vatandalara da adli süreçlerinin kolaylatrlmas için e-devlet üzerinden bavuru imkan verilecek.

Ana Sayfaya Git