Adliyelere 1287 personel alımı

Adalet Bakanlığının 1287 yeni personel alımı ilanı Resmi Gazete'de yayımlandı

Haberler 05.03.2021 - 09:12 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Adalet Bakanl Personel Genel Müdürlüü tara tekilatnda görevlendirilmek üzere 1287 temizlik görevlisi alnacak.

Resmi Gazetede yaymlanan ilana göre, Kanunu ve Kamu Kurum ve Kurulularnda çi Alnmasnda Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakknda Yönetmelik hükümleri kapsamnda 657 sayl Devlet Memurlar Kanununun 4/D maddesi uyarnca istihdam edilmek üzere Türkiye Kurumu (KUR) araclyla 1287 sürekli içi alm yaplacak.

Bavurular, 8 Marta kadar KURun internet sitesi üzerinden gerçekletirilecek.

lan tarihi itibaryla 18 yan tamamlam ve 35 yan bitirmemi olanlar ile yaymlanan listeden sadece bir il için bavuru yaplabilecek.

Adaylarn, ilan tarihi itibaryla bavuru yaplan ilde ikamet etmeleri gerekiyor.

KUR tarafndan gönderilen listede yer alan adaylarn kura çekimi 17 Mart çaramba günü saat 11.00de Adalet Bakanl Personel Genel Müdürlüü Toplant Salonunda noter huzurunda gerçekletirilecek.

Adaylar Türkiyeyi de etkisi altna alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgn nedeniyle kura çekimine katlamayacak. Adalet Bakanl Personel Genel Müdürlüünün Youtube kanalndan canl olarak yaynlanacak kura çekiliinin görüntüleri kayda alnacak.

- Asl ve yedek adaylar 18-24 Martta belgeleri teslim edecek

Kura ile bavuru yapanlar arasndan açk i saysnn 4 kat asl ve ayn sayda yedek aday belirlenecek, belirlenen adaylar Bakanln internet sitesinden ilan edilecek.

Bu kapsamda belirlenen asl ve yedek adaylar, istenilen belgeleri 18-24 Mart tarihlerinde Adalet Komisyonu Bakanlklarna teslim edecek.

Sözlü snava girecek adaylara ilikin nihai liste Bakanlklarn internet sitesinde ilan edilecek.

Sözlü snav, adaylarn bavurduklar hizmet alanna ilikin mesleki bilgi ve beceriler ile yürütmekle yükümlü olacaklar vazifelerdeki yetkinliklerini ölçmeye yönelik ve eitim düzeylerine uygun olarak yaplacak.

Sözlü snavda baarl saylmak için 100 tam puan üzerinden 60 puan alnmas gerekiyor.

Baar puannn eitlii halinde srasyla adayn bavuru esnasndaki örenim düzeyi esas alnmak suretiyle daha üst örenimi bitirmi olana, örenim düzeylerinin de ayn olmas halinde mezuniyet puan yüksek olana öncelik verilerek en yüksek puandan balamak üzere baar sralamas belirlenecek.

Ana Sayfaya Git