Adnan Oktar davasında tahliye yok

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik görülen davanın bugün yapılan tutukluluk incelemesinde, Adnan Oktar'ın da aralarında bulunduğu 78 kişinin tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberler 05.06.2020 - 09:30 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

stanbul 30. Ar Ceza Mahkemesi, dün dosya üzerinden tutuklu sanklar hakknda tutukluluk incelemesi yapt. Mahkeme, aralarnda örgüt lideri olduu iddia edilen Adnan Oktar, Oktar Babuna, Alev Babuna, Altu Mütak Berker, Ayegül Huma Babuna, Ulviye Didem Ürerin de aralarnda bulunduu 78 sann tutukluluk hallerini deerlendirdi. Mahkeme, dosya üzerinden yapt deerlendirmede, suçun katalog suçlardan olmas, kuvvetli suç üphesinin bulunmas, dosya kapsamndaki delilleri gerekçe göstererek tüm sanklarn tutukluluk hallerinin devamna karar verdi.

DDANAMEDEN

stanbul Cumhuriyet Basavcl Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosunca hazrlanan 3 bin 908 sayfalk iddianamede Adnan Oktarn da aralarnda bulunduu 226 sank ile 125 madur-müteki yer alyor. ddianamede Adnan Oktar Suç Örgütünün kuruluu, yaps, kurallar, örgüt içi evlilikler, örgütün tarihsel geliimi, ideolojisi, amac, örgütün cinsel-mali sömürü düzeni, örgütün gelir kaynaklar, silahlanma yaps, örgütün hukuk grubu, propaganda faaliyetleri ve FETÖ ile ilikisine ayrntl olarak yer veriliyor.

Ana Sayfaya Git