AFAD: Depremden etkilenen 16 vatandaşımız taburcu edildi

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 16 vatandaşımız taburcu edilmiş olup, 11 vatandaşımızın tedavilerine devam edilmektedir" açıklaması yaptı.

Haberler 16.06.2020 - 00:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

AFAD, Bingölün Karlova ilçesinde meydana gelen deprem ve son duruma ilikin yazl açklama yapt. Bingölün Karlova ilçesinde dün saat 17.24te 5.7 büyüklüünde deprem meydana geldii anmsatlarak, Deprem sonrasnda büyüklüü 4ün üzerinde 3 deprem yaanm olup, toplam 159 artç deprem kaydedilmitir. Bugün saat 09.51de yine Bingöl ili Karlova ilçesinde 5.6 büyüklüünde bir deprem daha yaanmtr. Yaanan bu deprem Erzurum, Erzincan ve Tunceli illerinde de hissedilmitir. Devam eden saha çalmalarnda, u ana kadar olumsuz bir durumla karlalmamtr. Bingöl Adakl lçesi Sevkar Köyü ve Karlova lçesi Kaynarpnar Köyünden gelen ihbarlarda baz evlerde ksmi hasar meydana gelmi olup tarama faaliyetleri devam etmektedir denildi.

16 VATANDAIMIZ TABURCU EDLD

Deprem bölgesinde AFAD koordinasyonundaki müdahale ve tarama çalmalarnn devam ettii belirtilerek, Depremden etkilenen ve tedavisi tamamlanan 16 vatandamz taburcu edilmi olup, 11 vatandamzn tedavilerine devam edilmektedir. Bölgedeki çalmalar için alana sevk edilen araç says 104e, personel says ise 841e çkarlmtr. Beslenme ihtiyac için gönderilen scak yemek öünü 6 bin 500e, haberlemenin kolay salanmas için gönderilen mobil baz istasyonu says 7ye yükseltilmitir. Barnmadan beslenmeye tüm temel ihtiyaçlarn karlanmas için bölgeye yardm malzemeleri sevk edilmektedir. çileri Bakan Süleyman Soylu, beraberindeki AFAD Bakan Dr. Mehmet Güllüolu ile birlikte Bingölde çalmalar yönetmektedir. çileri Bakan Yardmcs smail çatakl ise AFAD Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezindeki çalmalar koordine etmektedir ifadesine yer verildi.

SAHA çALIMALARI DEVAM EDYOR

Bölgedeki müdahale ve tarama faaliyetlerinin AFAD koordinasyonunda ilgili tüm kurum ve kuruluun çalmalaryla sürdürüldüü kaydedilerek u ifadelere yer verildi:

çalmalara, 116s AFAD personeli olmak üzere Salk Bakanl, Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Bakanl, Jandarma, tfaiye, Belediye, Türk Kzlay, özel sektör kurulular ve dier STKlardan toplam 841 personel ve 104 araç katlmaktadr. Bakanlmzca, acil ihtiyaçlarn karlanmas amacyla Bingöl Valilii emrine 500 bin TL acil yardm ödenei gönderilmitir. AFAD bölgesel lojistik destek depolarndan, depremden etkilenen bölgelere yatak, battaniye, yastk çaraf seti ile mutfak setleri sevk edilmitir. Böylece alana toplam bin 602 çadr, 3 bin 248 yatak, 3 bin 300 yastk çaraf seti ile 2 bin 52 mutfak seti gönderilmitir. Ayrca Türk Kzlay tarafndan, bölgeye 6 bin 500 kiilik scak yemek, bin kumanya ve 5 bin kiilik sahra mutfak kiti gönderilmitir. Depremden etkilenen vatandalarn beslenme ve barnma gibi temel ihtiyaçlarnn yannda, psikolojik ve sosyolojik ihtiyaçlar da karlanmaktadr. Bingöl Aile, çalma ve Sosyal Hizmetler Müdürlüünden 16 sosyal hizmet uzman, psikolog ve sosyolog, vatandalarla birebir destek görümeler yapmak üzere bölgede çalmaktadr. çevre ve ehircilik Bakanl tarafndan hasar tespit çalmalarn gerçekletirmek üzere 60 personel görevlendirilmitir. Gelimeler, AFAD tarafndan 7 / 24 takip edilmektedir.

Ana Sayfaya Git