Ağrı Dağı’nda ortaya çıktı!

Tunceli’nin Ovacık ilçesinde Başsavcı Murat Uzun’un şehit edilmesi, CHP Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılması dahil 117 silahlı eylemde 86 güvenlik görevlisinin şehit edildiği saldırıların faili olan terörist Seyithan kod adlı Serdar Özdemir’in Ağrı Dağı'na geçiş yaptığı bilgisini alan Jandarma Eren Abluka 10 Ağrı Dağı operasyonunu başlattı. Serdar Özdemir, İçişleri Bakanlığının 10 milyonluk kırmızı kategorisinde aranıyor.

Haberler 19.05.2022 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

PKKnn 30 yldan beri da kadrosunda yer alan Seyithan kod adl Serdar Özdemirin bir süre önce Ar Da krsalna örgütün sözde özel güç yaplanmas içindeki bir grupla szma yapt tespit edildi. ran üzerinden Van Bakale krsalna buradan da Ar Tendürek Da krsalna geçi yaptna dair Milli stihbarat Tekilatnca alnan istihbari duyumlar üzerine dün akam Eren Abluka 10 operasyonu balatld.

Edinilen bilgiye göre Erzurum Jandarma Bölge Komutanlnn sevk ve idaresinde balatlan operasyona jandarma, polis ve güvenlik korucularndan oluan 915 personel katld. Operasyona havadan SHA ve taarruz helikopterleriyle de destek veriliyor. Uydudan belirlenen koordinatlarla tespit edilen hedefler havadan vuruluyor. Salanan ilk temasta bir teröristin etkisiz hale getirildii örenildi.

6 BASAVCILIK TARAFINDAN ARAMA KARARI VAR

Serdar Özdemirin Ar, Tendürek Da, Makü, Dambat, çemçe, Madur, Sarkam, enkaya, Sinek Yaylas krsaln içine alan Sözde Serhat Eyaleti sorumlusu olarak bölgeye gönderildii tespit edildi.

86 güvenlik görevlisinin ehit edilmesi eylemlerine bizzat katlmak, planlamasn ve talimatn vermek suçlarndan hakknda Tunceli, Malatya, Erzurum, Bingöl, Hakkari, Van Basavclklarnca yakalama karar bulunan terörist, 2011-2014 yllarnda sözde Dersim saha sorumlusu olarak Tunceli krsalnda CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygünün kaçrlmas ile Ovack Basavcs Murat Uzunun ehit edildii eylemlerin talimatn vermiti.

SURYEDE DE ÜST DÜZEY SORUMLUYDU

Özdemir daha sonra Irakn kuzeyine kaçtktan sonra 2015-2020 yllarnda da Suriyenin kuzeyinde PKKnn kanton ilan ettii sözde Kobani ve Afrin bölgelerinde de YPG sorumlusu olarak TSKnn snr ötesi gerçekletirdii Frat Kalkan, Zeytin Dal ve Bar Pnar harekatlarnda da yüzlerce teröristle TSK birliklerine kar saldrlarda yer ald.

Özdemir daha sonra Kandildeki sözde KCK yönetiminin çars üzerine Kandile geçi yapt ve bu yln balarnda özel eitimli 15 kiilik terörist grupla Ar Da krsalna szma yapt tespit edildi.

PKKl Özdemirin, Ar Dandan Kars, Ardahan, Artvin üzerinden de Karadenize açlm yapma hazrl içinde olduu bildirildi. Geçtiimiz günlerde de Ar Da grubuna yönelik operasyonda bir maarada kstrlan 11 örgüt üyesiyle etkisiz hale getirilmiti.

Ana Sayfaya Git