Ağrılılar Diyarbakır'a "Beyaz Yürüyüş"e hazırlanıyor

Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, "Diyarbakır annelerine destek için 22 Ağustos Pazartesi günü ben de dahil olmak üzere 2 bin kişiyle Diyarbakır'a yürümek istiyoruz. Terörü dünyaya afişe etmek istiyoruz. Diyeceğiz ki 'edi bese' (yeter artık)" dedi.

Haberler 19.08.2021 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Halk Eitim Merkezi Konferans Salonunda kentte faaliyet gösteren sivil toplum kuruluu temsilcileriyle bir araya gelen Sayan, yaplan çalmalar ve projelerle ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Sayan, burada yapt konumada, terör örgütü PKKnn bugüne kadar Kürtlere kan, gözya ve beladan baka bir ey getirmediini söyledi.

Terörü sadece Kürtlerin bitirebileceini belirten Sayan, öyle konutu:

Anneler bizden daha cesur isyan ettiler u anda Diyarbakrda oturuyorlar ve çocuklarn teker teker alyorlar. Anne çocuunu alabiliyorsa Ar, Van, Diyarbakr ve Kars gençlerini alabilir. Biz de o anneler kadar cesur olup gençlerimizi geri alabilirsek terörün kökünü kazarz. Terörün derdi Kürt deil. Siz Kürdistan vaat edin kabul etmezler. Taliban ve dierleri gibi hepsi Amerikann taeronudur. Diyarbakr annelerine destek için 22 Austos Pazartesi günü ben de dahil olmak üzere 2 bin kiiyle Diyarbakra yürümek istiyoruz. Terörü dünyaya afie etmek istiyoruz. Diyeceiz ki edi bese (yeter artk).

Sayan, katlmclardan yürüyüe destek vermelerini isteyerek, dier ehirlerden gelenlerle Diyarbakrda bir milyon kiinin Türk bayra sallayacan ifade etti.

Kürt gençlerinin geleceini düünerek ve Türkiyenin kargaa içindeki ülkeler gibi olmasn istemedikleri için yürüyüü yapacaklarn aktaran Sayan, öyle devam etti:

El ele verelim Arda yaklan atele birlikte terörün aaya doru yuvarlandn dosta ve dümana gösterelim. Ar Da kadar bamz dik olacak. Teröre karyz, Kürtüz ve Türk kardeimle beraberiz. Bu vatan bizim, biz teröre lanet okuyoruz diyeceiz. O zaman gelin görün bu bölgenin tadndan doyulur mu. Arnn öncülüünde Diyarbakr annelerinin yürüyüünü bütün dünyaya mal etmemiz lazm. Bu bir Savc Sayan davas deildir. Bu teröre dur demenin davasdr. Biz bu annelerin çeyrei kadar cesur olabilirsek onlar kendi çocuklarn nasl kurtardysa bizde kendi topramz ve insanmz bu din bilmez Allah tanmaz ve millete zulmetmekten baka düüncesi olmayan yabanc devletlerin taeronu olarak bizim bölgemizi parçalamak isteyen insanlara kar büyük bir mücadele vermi oluruz.

Sayan, pazartesi sabah Ar il snrndan yürüyüe balayacaklarn, Bitlisin Ahlat ilçesine gelmesi planlanan Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan ile görüeceklerini kaydetti.

Yürüyerek Diyarbakra 12 günde ulamay hedeflediklerini ve annelerin oturma eyleminin 2. yl dönümünde onlarn yannda olarak bildiri okuyacaklarn vurgulayan Sayan, Yürüyüün ad Beyaz Yürüyü. Eofman, tiört ve apkalar hazrland. Yol güzergah boyunca salk ekipleri bizi takip edecek. Yolda bize katlanlar olursa bizim gurubun dnda yol alabilirler. 50er kiiden oluan 40 grup halinde toplamda 2 bin kii olacaz. Her grubun ba ile whatsapp grubu oluturacaz. diye konutu.

Sayan, Ardan Diyarbakra 330 kilometrelik bir mesafe olduunu, günde 35 kilometre yürümeyi planladklarn, duruma göre Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlar veya geceyi uyku tulumlarnda geçireceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git