Ağzında sakladığı jiletle saldırmış

Polis Arslan'ı şehit eden failin gözaltına alındığıda ağzında jiletle polislere saldırdığı ortaya çıkarken, çıplak resimlerinin sosyal medyaya "işkence gördüğü" şeklinde yansıyan iddialar ise yalanlandı.

Haberler 02.06.2020 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Balar ilçesinde kimlik kontrolü srasnda açlan atele ehit olan polis memuru Atakan Arslann (31) faili M.E.C.nin, gözaltna alndnda aznda jiletle polislere saldrd ortaya çkt. Kyafetleri çkarlp aranan M.E.C.nin iç çamarnda da bir jilet bulunduu açklanrken, sosyal medyada yer alan ve ikence gördüü eklinde yanstlan çplak görüntülerine ilikin iddialar ise Diyarbakr Valilii ve çileri Bakanl tarafndan yalanland.

AZINDA JLET SAKLAMI

Diyarbakr Valiliinden konuya ilikin yaplan açklamada, Cumartesi günü dur ihtarnda bulunan polis memuru Atakan Arslana tabancayla ate açp, ehit eden M.E.C.nin, dün gözaltna alnd hatrlatld. M.E.C.nin, elleri önden kelepçeli halde ekip otosuyla götürüldüü srada azndan çkard jiletle polislere saldrp, tehdit ettii ve iç çamarnn lastik bölümünde ikinci jilet ele geçirildii belirtilen açklamada, öyle denildi:

SOSYAL MEDYADAK DDALAR

Baz sosyal medya hesaplarnda ve internet haberlerinde, 30 Mays 2020 günü ehit olan meslektamz polis memuru Atakan Arslan ehit eden M.E.C. isimli ahsn yakalanmas sonrasna ait olduu bildirilerek çeitli görüntülerin paylaldnn görülmesi üzerine konu hakknda açklama yaplmas gerei duyulmutur. Olayn faili M.E.C. isimli ahs, yakalandktan sonra ilgili adli birime intikal ettirmek üzere elleri önden kelepçelenmek suretiyle ekip otosuna bindirilmi, üpheli ahsn araç hareket halinde iken azndan çkard jilet ile görevli personelimize saldrmas ve tehdit etmesi üzerine görevlilerimizce artan oranda maddi kuvvet uygulanmak suretiyle bahse konu jilet muhafaza altna alnmtr.

ÜST ARAMA LEM SIRASINDA

lgili adli birime intikal ettirilen M.E.C. isimli üpheli ahsn, ekip otosunda azndan jilet çkarmasyla oluan makul üphe nedeniyle, kendisinin ve görevlilerimizin güvenlii salamak adna daha detayl arama yaplaca esnada direnmesi üzerine orantl güç kullanlarak kyafetleri çkartlm ve iç çamarnn bel bölümündeki lastik ksmnda bir adet jilet daha bulunmutur. Gerçekletirilen tüm ilemler ve adli inceleme yapmak üzere muhafaza altna alnan kesici aletler, yakalama, arama tutananda yer almaktadr. Baz sosyal medyada hesaplarnda paylalan görüntü üst arama ilemi esnasnda çekilmi olup, konu ile ilgili idari tahkikat, tespit edildikten hemen sonra balatlmtr.

BAKANLIK SÖZCÜNDEN AçIKLAMA

Öte yandan, çileri Bakan Yardmcs ve Bakanlk Sözcüsü smail çatakl, yazl açklamasnda, hafta sonu ehit düen polis ve askerlere basal dileyemeyenlerin garip bir ekilde polis katiliyle ilgili ortaya attklar tartmalar iddetle reddettiklerini belirtti.

Türkiyenin insan haklarnn korunmas ve ikencenin önlenmesine yönelik olarak son 15 ylda devrim niteliinde idari ve yargsal reformlar hayata geçirdiini ve ikenceye sfr tolerans gösterdiini anlatan çatakl, bata Avrupa nsan Haklar Mahkemesi kararlar olmak üzere, ulusal ve uluslararas yarg kararlarnda Türkiyede ikence olmadnn açk bir ekilde karar altna alndn vurgulad.

çatakl, son olarak da 2017 ve 2019 yl Avrupa kencenin Önlenmesi Komitesi Raporlarnda iddia edilenin aksine Türkiyede ikence bulunmadnn raporlandn aktard. Diyarbakrda polisi ehit eden katil zanlsnn yakalandktan sonra ilgili adli birime intikali srasnda, azndan çkard jiletle görevli personele saldrmas üzerine, artan oranda maddi kuvvet uygulanmak suretiyle zanlnn muhafaza altna alndna dikkati çeken çatakl, unlar kaydetti:

Gerek ahsn kendine zarar vermesinin engellenmesi, gerekse personelimizin kendi güveniliinin salanmas amacyla ince arama yaplmak istenmitir. Bu esnada ahsn direnmesi üzerine orantl güç kullanlarak kyafetleri çkartlm ve iç çamarnn bel bölümünün lastik ksmnda bir jilet daha bulunmutur. Üst arama ilemi esnasnda çekilen bir fotorafn sosyal medya hesaplarnda paylald anlalmaktadr. Söz konusu olaya ilikin tahkikat derhal balatlmtr. Diyarbakr Valiliince konuya ilikin basn bilgilendirmesi yaplmtr.

HDPL TOSUNDAN SORU ÖNERGES

Öte yandan, HDP Diyarbakr Milletvekili Remziye Tosun, ok bir iddiada bulunarak, M.E.C.nin coplu tecavüz ve ikenceye maruz kaldn öne sürerek, Meclise soru önergesi verdi.

Cumhurbakan Yardmcs Fuat Oktayn yantlamas istemiyle verilen önergede, olaya dair u ifadelere yer verildi: Diyarbakrn Balar lçesi 5 Nisan Mahallesinde dur ihtarna uymad iddia edilen M.E.C. olay yerinden kaçarken polise ate açm, yaralanan polis memuru kaldrld hastanede yaamn yitirmitir. Olayn ardndan gözaltna alnan M.E.C.nin Diyarbakr Emniyet Müdürlüüne götürülürken ve emniyet müdürlüünde olduu srada fotoraflar sosyal medyada paylalmtr. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Olcay Klavuzun danman Emre Soyluya ait bir twitter hesabndan paylalan birinci fotorafta M.E.C., gözaltna alndktan sonra, polis aracnda iki polis arasnda otururken görüntülenmekte, ikinci fotorafta ise M.E.C., bir odada yüzükoyun yere yatrlm ve üzerindeki kyafetlerinin olmad görülmektedir. Fotoraf kadrajnda polis copunun da olduu görülürken, odada sadece ayaklar görünen 3 kii bulunmakla birlikte, bu üç kiiden birinin M.E.C.nin srtna bast da görüntüde yer almaktadr. Gözaltnda tutulan M.E.Cnin ikence ve coplu tecavüze maruz kald da iddia edilmitir.

Ana Sayfaya Git