Aile hekimleri eylem yaptı

Sağlık çalışanları, aile hekimlerinin çalışma koşullarını düzenleyen ve cezalandırma yöntemi olarak gördükleri “Aile Hekimleri Sözleşmesi ve Ödeme Yönetmenliği”nin geri çekilmesini istedi.

Haberler 08.10.2021 - 00:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Salk Platformu da Ofis Aile Sal Merkezi önünde basn açklamas yapt. Açklamaya katlan salk çalanlar, Ceza sözlemesini kabul etmiyoruz pankart açld. Platform adna açklama yapan Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, pandemi ile salkl bir mücadele için salk çalanlarnn kendi sallarn güvende hissetmesi gerektiini söyledi.

ALE HEKMLER

Turan, yönetmeliin salgnla mücadeleye kar yaplm bir müdahale gibi, aylardr ypranan aile hekimlii çalanlarnn kalan enerji ve motivasyonlarnn bittiini belirtti. Kamu dndan gelen ve sözleme imzalayan meslektalarnn birçok özlük haklarnn yok sayldn dile getiren Turan, Kdem tazminatlar verilmemekte ve aile sal çalan arkadalarmza hiçbir ekilde yer deiiklii hakk verilmemektedir. Tüm bu nedenlerden dolay bu haksz ve hukuksuz maddelerle dolu Aile Hekimlii Ceza Yönetmeliine olan tepkimizi daha güçlü gösterebilmek için salk çalanlar ve salk meslek örgütleri ile buradayz. Sonuç alana kadar, bu ceza yönetmelii geri çekilene kadar mücadele etmeye devam edeceiz dedi.

Türk Tabipleri Birlii (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Halis Yerlikaya ise, yönetmelik geri çekilene kadar mücadele etmeye devam edeceklerini ifade etti.

Ana Sayfaya Git