Aile sayısı 250 oldu

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde 848 gündür eylem yapan, çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan aile sayısı 250’ye çıktı. Hakkari'den gelerek kardeşi Nurettin Timur için eyleme katılan Adil Timur, "Kardeşimi almadan bu eyleme son vermeyeceğim" dedi.

Haberler 28.12.2021 - 10:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda çocuklarnn PKK tarafndan kaçrldn belirterek 3 Eylül 2019da HDP l Bakanl binas önünde evlat nöbetine balayan aileler, oturma eylemlerinde 848nci günü girdi.

u ana kadar oturma eyleminin sembol ismi Hacire Akar ile birlikte çocuuna kavuan aile says 33 oldu. Kardei Nurettin Timur için bugün Hakkariden gelen Adil Timur ile birlikte eyleme katlan aile says ise 250ye ulat. Timuru dier aileler Türk bayraklar ile karlad.

ANNEM VEFAT ETT, 1 YIL SONRA KAYBOLDU

Kardei Nurettin Timurun 18 yanda da kaçrldn belirten Adil Timur Kardeim 2015 ylnda zorla daa kaçrld. PKKda olduunu biliyoruz. O günden bu yana kendisinden haber alamadk. Kardeim gelene kadar burada kalacam. Onu almadan buradan gitmeyeceim. Kendisi bizi görüyorsa gelsin, güvenlik güçlerine teslim olsun. Scak yuvasna kavusun. Annem vefat etti, 1 yl sonra kayboldu. Daha sonra kendisinden haber alamadm dedi.

çOK KUTSAL, çOK HAKLI MÜCADELE

Evlat nöbeti tutan ailelere destek ziyaretinde bulunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu ise, Bugün bu ailelerin arasna 250nci aile de katlm oldu. Bu ailelerimiz burada çok kutsal, çok hakl bir mücadele veriyor. 14-15 yandaki çocuklar daa götürüp, kandrp bir yere varlmaz. Dadaki çocuklarmzn yerleri, Türkiyemizin bu güzel ailelerinin yandr. Bunlarn eitimlerine devam etmeleri gerekiyor. Bugün bu ailelerimiz bütün dünyaya mesaj veriyor. Ne diyorlar? Bu çocuklarmz yanl yoldalar, onlar yanl yere götürmüler. Onlar hak yoluna, güçlü Türkiyemize ve ait olduklar yere davet ediyoruz. Her zaman bu ailelerimizin yanndayz ve bu desteimiz devam edecektir diye konutu.

OLUMU PKKDAN ALDIM, MD ASKER

u an askerlik yapan olu Mustafay PKKdan söke söke aldn belirten Ayegül Biçer ise, Olum geldi ama mücadeleye devam ediyorum. Buraya evlatlarmz kazanmaya geldik ve söke söke alyoruz. Bugün burada toplanmamzn sebebi ise 250nci ailemizin katlmyla yapacamz teröre hayr yürüyüü. 847 gündür evlatlarna kavumak için evlat nöbeti tutan bu aileler, mücadelelerine devam ediyor dedi.

HDP KÜRTLER çN MÜCADELE VERMED

Olu Özkan için evlat nöbetini sürdüren Süleyman Aydn, Eer HDP sesimizi duyuyorsa artk bu zulmüne bir son versin. Burada Kürt anne ve babalar madur etmiler. 14-15 yandaki çocuklarmz daa götürüyorlar. Öyle kepenk kapatarak, kaçarak bir yere varamazlar. Gelsinler, bu çocuklarmzn hesaplarn versinler. Neden bizden kaçyorlar? HDP hiçbir zaman Kürtler için mücadele vermemitir. HDP, 40 yldr Kürtü kandryor. Eer Kürtler için mücadele veriyor olsalard, u an yanmzda olurlard ifadelerini kulland.

TERÖRE HAYIR YÜRÜYÜÜ

HDP Diyarbakr l binas önünde yaplan konumalarn ardndan aileler teröre hayr yürüyüü yapt. Ellerinde Türk bayraklar ve çocuklarn fotoraflar ile PKK ve HDP aleyhine sloganlar atarak yürüyen ailelere, birçok sivil toplum örgütü temsilcisi de destek verdi. Polis, yürüyü srasnda güvenlik önlemi ald.

DESTEK ZYARETNDE BULUNDU

Ailelere destek ziyaretinde bulunan Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, oturma eylemine 250nci ailenin katldna iaret ederek, ailelerin burada kutsal bir mücadele verdiini aktard.

çocuklar alp daa götürerek, onlar kandrarak bir yere varlmaz. Dadaki çocuklarmzn, ailelerinin yannda olup eitimlerine devam etmeleri gerekiyor. diyen Beyolu, ailelerin dünyaya bir mesaj verdiini kaydetti.

Beyolu, her zaman ailelerin yannda olduklarn ve onlar desteklediklerini ifade ederek, Dada hiçbir çocuk kalmasn. çocuklarn yeri da deil, scak yuvalar, anne ve babalarnn yandr. diye konutu.

Ana Sayfaya Git