Aile sayısı artıyor!

Diyarbakır annelerinin dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbetine Kars ve Hakkari'den iki aile daha katıldı.

Haberler 09.02.2021 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda, PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen ailelerin HDP binas önündeki oturma eylemi, 526inci günde de sürüyor. Evlat nöbetine Kars ve Hakkariden iki aile daha katld.

BEN OLUMU PKK çN BÜYÜTMEDM

1999da 18 yanda stanbuldaki kafede çalrken daa götürüldüünü belirttikleri Mahmut Buan için Karstan gelen annesi Aslhan ile kardei Turan Buan ve 2014te Hakkarinin Yüksekova ilçesinde, 14 yanda yatl okulda örenciyken kaçrlarak, daa götürüldüünü söyledii aabeyi Nurullah için Hakkariden gelen ahin Salim eyleme katlan aileler arasnda yerini ald. Eyleme katlan aile says 199 oldu.

Olunu terör örgütü PKK için büyütmediini söyleyen Aslhan Buan, Olumu fakirlik ve zor artlarda büyüttüm. PKK alsn, götürsün, diye büyütmedim. Bize yazk deil mi? Bu yal ve hasta halimle yollara dütüm, olumu istiyorum. Kimsesizim, çaresizim. PKK olumu elimden ald ve ne yapacam bilmiyorum dedi.

Turan Buan da aabeyinin zorla götürüldüünü anlatarak, Bize, Beni götürüyorlar dedi. Biz de Kim götürüyor dedik. Bilmiyorum dedi. mkanmz yoktu, ona ulaamadk. Götürdüler. Bir daha haber alamadk. Buradaki aileleri televizyonda gördük. Biz de umutlanp geldik. Belki bizi görür ve neredeyse çkar gelir. Sesimizi duyuyorsa, onun gelmesini istiyoruz. O yüzden buraya geldik diye konutu.

HDP, AABEYM NASIL GÖTÜRDÜYSE ÖYLE GETRSN

ahin Salim de aabeyinin kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutarak, Aabeyimi HDP götürdü. HDP, aabeyimi nasl götürdüyse öyle getirsin. Babam çok arad, bulamad. Annem de perian halde. O yüzden gelemedi buraya. Annem o kadar alyor ki artk gözleri görmüyor. Beni duyuyorsan gel, devletimize teslim ol. Devletimiz güvenlidir. Kimse sana bir ey yapmayacak. Buradaki aileler bize de umut oldu. nallah aabeyim de gelir dedi. Salim, aabeyine güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu.

EVLADINA KAVUAN ALE SAYISI 23 OLDU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi, Cahide Alkann olu Mehmet Emin, ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekin, Naime Dalmn kz Tekoin Açar, Sait Açarn olu Haim, Cemal Ertan olu Ramazan, Sever Fidann olu Tayfur Fidan, Gülen çetinin olu Erdal çetin, Fahrettin- Meryem Akku çiftinin oullar Erkan, Fattah-Perihan Kaya çiftinin olu Cuma, Safiye-Mehmet Emin Cokun çiftinin olu brahim Cokun, Mehmet-Keziban Yalçn çiftinin kzlar Yasmin ve evlat nöbetinde olmayan 2 ailenin çocuklar ile en son Selma Hann olu Onurun da teslim olmasyla, evlatlarna kavuan aile says 23 oldu.

Ana Sayfaya Git