Aileler barıştırıldı

Mardin Dargeçit'teki iki aile arasındaki husumet sonlandırıldı

Haberler 29.09.2020 - 09:42 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Dargeçit ilçesinde 3 yl önce çkan kavga nedeniyle aralarnda husumet bulunan iki aile, yetkililerin devreye girmesiyle bart.

Dargeçitin Sümer Mahallesinde yaayan akraba iki ailenin çocuklar arasnda çkan kavga husumete dönütü.

Husumetin sona ermesi için Dargeçit Kaymakaml, Dargeçit Belediyesi ve HÜDA PAR l Bakan devreye girdi.

Görümeler sonucu ailelerin barmas dolaysyla ilçedeki bir taziye evinde düzenlenen törene, Kaymakam Doan Kemelek, Belediye Bakan Mehmet Cüneyt Aksoy, HÜDA PAR Mardin l Bakan smail çevik, lçe Jandarma Komutan Binba Aydn Akta, lçe Müftüsü Taha Seyidolu, kanaat önderleri ve aileler katld.

KANLILAR BARITIRILDI

Kuran- Kerim tilavetinden sonra bir konuma yapan Kaymakam Doan Kemelek, böyle güzel bir vesile ile bir araya gelmekten duyduklar memnuniyeti ifade etti.

Kemelek, Hepimiz insanz, hata yapabiliriz. nsan insan yapan ey, bu hatalardan ders çkartmak, erdemli olmaktr. Bu barmada emei geçen herkese teekkür ederim. dedi.

Belediye Bakan Aksoy da aralarndaki husumeti sona erdiren ailelere teekkür ederek, bu giriimin herkese örnek olmas gerektiini söyledi.

Birlik ve beraberlii salayabilmek için bir araya geldiklerini dile getiren Aksoy, Bu iki aileyi bir arada tutmay, kardelii esas klarak, kardelik balarn yeniden tesis etmeyi uygun gördük. diye konutu.

lçe Müftüsü Taha Seyidolu, Bar için gelen tüm ailelerden Allah raz olsun. nallah bu bar ilelebet devam edecek. Bar töreninde emei geçen herkese teekkür ediyorum. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git