Aileler barıştırıldı

Bitlis'in Adilcevaz ilçesinde 3 kişinin ölümü ve 4 kişinin yaralanmasıyla aralarında husumet başlayan 3 aile barıştırıldı.

Haberler 04.03.2022 - 00:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

lçenin Göldüzü köyünde yaayan Erçetin, Altunta ve Bardak aileleri arasnda 2,5 yl önce çkan silahl kavga nedeniyle yaanan husumet, Vali Oktay çaatay ve kanaat önderlerinin giriimleriyle sona erdirildi.

Köydeki taziye evinde düzenlenen bar töreninde bir araya getirilen aile fertleri, tekbirler eliinde Kuran- Kerimin altndan geçerek kucaklat.

çaatay, 2,5 yl önce bu köyde istenmeyen bir olayn yaandn söyledi.

Üzücü olayn ardndan güzel bir güne ahitlik ettiklerini anlatan çaatay, öyle konutu:

Üç KY HAYATINI KAYBETT

Bitlisten, Vandan, Ardan, stanbuldan, Ankaradan ve birçok ehirden insanlarmz, siyasetçilerimiz, kanaat önderlerimiz, devlet büyüklerimiz bu husumetin sonlanmas ve aclarn dinmesi için buraya geldi. Bugün 3 ailemiz de anlay gösterdi, bir araya geldik. Bu süreçte hayatn kaybedenlere rahmet diliyorum. Bu süreçte emei geçen kanaat önderlerine teekkür ediyorum.

l Müftüsü Mehmet Faysal Geylani ise Bu bara katk sunan herkese, 2.5 yldr gece gündüz bu köyde vatandalarmzn can güvenlii için nöbet tutan askerlerimize teekkür ediyorum. dedi.

Kanaat önderi Biar Boa ise aileler arasnda barn salanmasndan duyduu memnuniyeti dile getirdi.

Dua edilmesi ve yemek ikramyla sona eren törene, l Jandarma Komutan Tugeneral brahim Güven, Adilcevaz Kaymakam smail Demir, Adilcevaz Belediye Bakan Necati Gürsoy, kanaat önderleri ve aile fertleri katld.

Ana Sayfaya Git