Aileler barıştırıldı

Muş'ta aralarında husumet bulunan iki aile barıştırıldı

Haberler 28.03.2022 - 00:36 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Muta 1,5 yl önce yaanan silahl kavga nedeniyle aralarnda husumet balayan iki aile bartrld.

Merkeze bal Konukbekler beldesinde yaayan Frat ve Argun aileleri arasnda çkan silahl kavgada 3 kiinin hayatn kaybetmesi ve 5 kiinin yaralanmas sonucu husumet olutu.

Bunun üzerine Mu Valisi lker Gündüzöz, din görevlileri ve kanaat önderlerinin giriimleri sonucu bartrlan ailelerin fertleri Merkez çalayan Camisinde düzenlenen törende bir araya getirildi.

Tokalap birbirlerine sarlan aile fertleri, bar yemini ederek Kuran- Kerimin altndan geçti.

Vali Gündüzöz, burada yapt konumada, hayrl bir i için bir araya geldiklerini belirtti.

VAL BARII SALADI

ki ailenin de ayn dinin mensuplar olduklarna iaret eden Gündüzöz, ki ailenin fertlerine, reislerine buradan ükranlarm sunuyorum. Bu köprüyü ina eden, araya girenler var, çeitli mollalarmz, kanaat önderlerimiz, belediye bakanlarmz. Böyle bir köprünün marangozluunu yaptklar için Allah raz olsun. Dinimizin men ettii, kardein kardee küstüü hadiseyi bu güzel camide bitirdiimiz için Allaha hamdediyorum. diye konutu.

Törene katlan Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ise bir anlk öfke nedeniyle iki aile arasnda tatsz bir olayn yaandn belirterek, unlar kaydetti:

Sa olsun belediye bakanlarmz, milletvekilimiz ve sayn valimizin öncülüü ve gayretleri sonucu bugün burada, Kuran huzurunda ve hakemliinde tekrar eski kardelik günlerimize dönme sözünü verdik. Biz de buna ahitlik ettik. Emei geçen herkesten Allah raz olsun. Bu barn da kalc olmasn, dier kavgalara da örnek olmasn diliyorum.

Mu Milletvekili Mehmet Emin imek de ailelerin kendilerine kaplarn açtn ve hayrl bir i için bir araya geldiklerini söyledi.

Husumetin son bulmasnda emei geçenlere teekkür eden imek, Sayn Valimiz, kanaat önderlerimiz ve din görevlilerinin çok büyük emekleri var. Bu olaya hepimiz karde gibi üzüldük. Allah tekrarn yaatmasn. Allah corafyamza bar ve kardelik getirsin ki mutlu olalm. ifadelerini kulland.

Mu Belediye Bakan Feyat Asya, Bir insan hata iler, toplum tamamen acsn ve cezasn çeker. Biz bu yl ramazan ayn bu ehir için bar ay ilan edelim. dedi.

l Müftüsü Lütfü mamolunun dua okumasyla son bulan törene, l Jandarma Komutan lhan en, l Emniyet Müdür Vekili Süleyman Gökalp, Hasköy Belediye Bakan Hikmet Karayel, din görevlileri, kanaat önderleri ve aile fertleri katld.

Ana Sayfaya Git