Ailenin yardımına yetimler yetişti!

Evleri kullanılamaz durumda olan yetim ailenin evinde geniş çaplı tadilat yaptıran Yetimler Vakfı, yenilediği evi yetim aileye teslim etti.

Haberler 28.02.2020 - 09:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesinde yetim bir ailenin evini onararak anahtar teslimi yapt. Yaplan söz konusu çalmaya ilikin açklamalarda bulunan Yetimler Vakf Genel Bakan Yardmcs Engin Tatekin, vakf gönüllülerinin saha çalmasnda aileye ulatklarn belirterek yardm çalmalarn balattklarn söyledi.

Ailenin durumu hakknda bilgi veren Tatekin, Yetim ailenin ei, 2019 ylnda vefat etmi, en büyüü 12, en küçüü 3 yanda olmak üzere 4 tane yetim kardeimizi geride brakmtr. Yardm faaliyetlerinde bulunan komisyon heyetimiz, muhtaç ailenin evlerine gelip içler acs olan durumunu rapor ederek vakfmza bildirdiler. dedi.

BR AY GB KISA BR SÜRE çERSNDE EVLERN KENDLERNE TESLM ETTK

Yardm çalmalar kapsamnda ilk etapta ailenin zaruri ihtiyaçlar olarak gda ve nakdi yardm ulatrdklarn aktaran Tatekin, Ailemizin evi çok kötü bir durumda olup kullanlamaz vaziyetteydi. Bu yüzden bu ailemizi, kendi akrabalarnn yanna yerletirdik. Bir ay gibi ksa süre içerisinde evi, büyük onarm kapsamna alarak tadilat balattk. Hatta duvarlarnn bir ksmn da ykarak gerekli yerlere yeni kap ve pencereler açarak inaatn tamamladk. Adeta yeniden yaplm bir vaziyette ailemize teslim ettik. ifadelerini kulland.

Vakfn misyonuna da deinen Tatekin, Bu yaplan çalmalarla yardmlamann gereini yapyoruz. Dünyann neresinde olursa olsun, bir insann yardma ihtiyac varsa oraya komaya devam edeceiz, yardmlarmz ulatracaz. Allahn iyilikte yarn buyruuyla hareket ederek bu yardmlarmz ulatrmaya çalacaz. eklinde konutu.

EKSKLKLERN TAMAMLANMASI çN DESTEK BEKLYORUZ

Evin tadilatnda tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için destek çarsnda bulunan Tatekin, u anda ailemizin evinin inaatn bitirdik ve ailemize teslim etik. Fakat evin iç döeme ve mefruatlaryla ilgili ihtiyaçlar var. Böyle ihtiyaçlarn da giderilmesi lazm. Bizler büyük bir ksmn tamamladk ama halen baz eksiklikler var. Bu ihtiyaçlarnn da karlanabilmesi için tüm hayrseverlerin desteini bekliyoruz. diye belirtti.

Emei geçenlere teekkürlerini ileten Tatekin, Bizler Yetimler Vakf olarak bu hayrl ilerde emekleri geçenlere, bizleri yalnz brakmayan üyelerimize, gönüllülerimize ve tüm hayrseverlere katklarndan dolay teekkürlerimi sunuyorum. Allah hayrlarn kabul etsin. Ailemizde evlerinde mutlu bir ekilde otursunlar. Ailemize hayrl olsun inallah. dedi.

Ana Sayfaya Git