Ailesi için kurban oldu

Bursa'daki annesi, eşi ve kızıyla sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Ahmet Bilen'in onları kurtarmak için büyük çaba sarf ettiği ortaya çıktı.

Haberler 25.06.2020 - 09:01 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bursadaki selde annesi, ei ve kzyla hayatn kaybeden Ahmet Bilenin son nefesine kadar annesini, eini ve çocuklarn kurtarmaya çalt örenildi.

Bingöl merkeze bal Gözeler köyü Haraba mezrasndan ei ve 3ü kz 8 çocuuyla 20 yl önce daha iyi bir yaam için Bursann merkez Yldrm ilçesine göç eden ve açt lokantay ileten Selahattin Bilen geçen yl hastal dolaysyla vefat etti.

Babasnn vefatyla ii devralan Ahmet Bilen, ehrin stresli ortamndan uzaklamak için Kestel ilçesine bal Kayack köyünde ba evi satn ald. Bilen ailesi, bahçeye ektikleri sebzeleri sulamak için pazar günü geldikleri ba evinde kuvvetli yan ardndan derenin tamas sonucu oluan sele yakaland.

Bilen, yengesi ve iki kzn güvenli bir yere çkardktan sonra dier aile fertlerini kurtarmak için geri döndüü srada, annesi, ei, kz ve yeeni ile sel sularna kapld.

CANSIZ BEDEN ANNESNE SARILI HALDE BULUNDU

Bilen ailesinin yakn Mehmet Can Üzer, kurtarma ekiplerinin Ahmet Bilenin selde kaybolan bir yaknn halen bulunamadn hatrlatarak devletin var gücüyle yanlarnda olduklarn ve çalmalar hzla yürüttüünü dile getirdi.

Yldrm ilçesinde oturan yaknlarnn mutlu bir yaam sürdüünü ifade eden Üzer, öyle konutu:

Ahmet çok giriken ve ailesine çok bal biriydi. Orada ormann içinde bir arsa almt, pazar günleri çocuklaryla sebze ekip zaman geçiriyordu. Selin yaand gün oradaydlar. Orada bulunan yengesi bize Ahmetin öncelikle onu ve iki çocuunu kurtardktan sonra annesi, ei ve dier çocuklarn kurtarmaya çalt srada suyun daha da yükseldiini ve bir anda suya kaplp kaybolduklarn anlatt. Ahmetin cenazesi annesine, einin de çocuuna sarl olarak bulundu. Demek ki son nefesine kadar annesini ve çocuunu kurtarmaya çalm.

KÖY LE BALANTISINI Hç KOPARMADI

Gözeler köyü muhtar Naif Birgönül ise Bilen ailesi fertlerinin ölümüne çok üzüldüklerini belirterek, Bu ac hepimizin acsdr. Akam saatlerinde sel olayn duyduumuzda köyün yars oraya gitti. Ahmet Bilen sevilen bir kiilie sahipti. yi bir insand. Ailesini akrabalarn ve çevresini soran bir insand. dedi.

ANNESYLE çAPA YAPTII ANLAR

Sel sularna kaplarak yaamn yitirdii annesiyle sarl halde cesedi bulunan Ahmet Bilenin ayn felakette ölen kz Medine ve annesiyle çapa yapt srada çekilen video ortaya çkt. Kendi sosyal medya hesabnda paylalan videoda Bilen, annesiyle çapa yaparken kz Medine de toprakla oynarken görülüyor.

Ana Sayfaya Git