Ailesini o kurtardı

Yıkılan evinin enkazından eşi ve 2 çocuğunu kurtardı

Haberler 25.02.2020 - 11:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

randaki depremlerin en çok hissedildii Vann Bakale ilçesinde 8 çocuk babas Hüsnü Araslan, ei ve 2 çocuunu yklan evinin enkazndan kendi imkanlaryla kurtard.

Merkez üssü rann Hoy kenti olan depremlerin en çok hasara yol açt Bakale ilçesine 45 kilometre mesafedeki Özpnar Mahallesinde bir çok ev ve ahr yakld, 8 kii hayatn kaybetti.

Mahallede yaayan 50 yandaki Araslann ei Muhsine ve çocuklar Hasan ve Hüseyin de sarsntlar srasnda yklan iki katl evin enkaz altnda kald.

Depreme hayvanlarn otlatt srada yakalanan Araslan, kendi imkanlaryla eini ve 2 çocuunu enkazdan kurtarmay baard.

- çok ükür ailemi kurtardm

Araslan, AA muhabirine yapt açklamada, hayvanlarn otlatt srada depremin meydana geldiini, mahalleden toz bulutunun yükseldiini söyledi.

O srada evinin ykldn belirten Araslan, Depremin olduu esnada yere dütüm. Hemen ayaa kalktm ve eim ile çocuklarmn yanna kotum. Onlar enkaz altndan çkardm. O esnada onlar nasl kurtardm ben de ardm. dedi.

Evinin, ahrnn ve tandr evinin tamamen ykldn, hiçbir eya alamadklarn anlatan Araslan, unlar kaydetti:

Evimde hiç bir ey kalmad. Bir bardak dahi alamadm. Elbiselerimiz bile enkazda kald. 30 hayvanm telef oldu. Cana deil mala gelsin diyoruz. çok ükür ailemi kurtardm. En çok hayatn kaybeden komularm için üzülüyorum. Allah bir daha böyle bir ac yaatmasn. Kn ortasnda evsiz kaldk ama buna da çok ükür diyoruz.

Ana Sayfaya Git