Aileye yeni ev yapıldı!

Mardin esnafından örnek davranış, evleri küle dönen aileye yeni bir ev yaptılar

Haberler 30.10.2020 - 09:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Mardinin Kzltepe ilçesinde evleri yangnda küle dönen Tekin ailesinin evi, Kzltepe Yetim ve Öksüzler Derneince esnafn ve kendilerinin katks ile yeniden ina edildi. Duvarlarn svas ve boyas da yapldktan sonra içindeki beyaz eyalarla birlikte Tekin ailesine yeni evlerinin anahtar teslim edilecek.

Kzltepe pek Mahallesi 428. sokakta Bayram Tekinin ei ve 4 çocuuyla birlikte oturduklar evleri 28 Austosta çkan yangnda eyalarla birlikte küle döndü. Tamamyla kullanlamaz hale gelen evi Kzltepe Yetim ve Öksüzler Dernei, ilçedeki esnaflardan topladklar yardmlarla ve kendi çabalaryla yeniden ina etti. Dernek üyeleri, ksa bir süre içerisinde evi tamamlayarak beyaz eyalar ile birlikte Tekin ailesine evlerinin anahtarn teslim edecek.

EVLER KÜL OLMUTU

Kzltepe Yetim ve Öksüzler Derneine teekkür eden Bayram Tekin, Onlarn katklaryla evimiz bu hale geldi. uana kadar yaptklar her ey için teekkür ediyoruz. çok fazla bir ey kalmam az bir yardm daha olsa kalan ksmn tamamlanmas için hayrseverlerden yardm bekliyoruz dedi.

Kzltepeli esnaflardan oluan bir dernek kurduklarn belirten Kzltepe Yetim ve Öksüzler Dernei Bakan Sadettin Kandemir, Derneimizi tamamen esnaf olan arkadalarla birlikte kurduk. Bu dernei kurmaktaki amacmz, insanlara yardmc olmak, çaresiz insanlara bir nebze de olsa çarelerine ve yaralarna merhem olmakt diye konutu.

Ana Sayfaya Git