AK Parti'de 81 il çevre, şehir ve kültür başkanları bir araya geldi

AK Parti Çevre, Şehir ve Kültürden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, "İstanbul ve boğazları rahatlatırken, şehirciliğin dünyadaki örnek uygulamalarından birine hizmet edecek, ekolojiyi, çevreyi, doğayı, tüm canlıları merkezine alan Kanal İstanbul'u yapacak, ülkemizi bir üst lige çıkaracağız." dedi.

Haberler 09.11.2021 - 00:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Karaaslan, Dünya ehircilik Günü dolaysyla partisinin 81 il çevre, ehir ve kültür bakanlarnn katlmyla, genel merkez konferans salonunda düzenlenen programda konutu.

Türk medeniyetinde ehirlerin sadece barnma ihtiyacnn karland yer olmadn dile getiren Karaaslan, kentlerin, önemli deerleri, maneviyat, adalet gibi unsurlar, farkllklar bir arada yaatmay temsil ettiini söyledi.

Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoann, ehircilik konusunda son 19 ylda atlan admlarda öncü bir lider olduunu belirten Karaaslan, Önümüzde nice iler var. Bugünün ehrinin, bugünün insan gibi beklentileri deiti. Biz havas, suyu, topra daha temiz ehirleri hayata geçirmeye çalyoruz. Kültür sanat hayatn daha da gelitirmenin kararlarn alyoruz. Bugün iklim deiiklii ile mücadele kapsamnda ehirleri merkeze alan yaplamay konuuyoruz. ifadelerini kulland.

Cumhurbakan Erdoann liderliinde, ehirler ve Türkiye için çok önemli iler baardklarn söyleyen Karaaslan, korunan doal alanlarn saysnn arttrlmas, aaçlandrma faaliyetleri ile yeil alanlarn ehrin parças ve vazgeçilmezi haline geldiini vurgulad.

Karaaslan, 3 gün sonra Gelecee Nefes Kampanyasnn illerde yeniden balayacan, binlerce fidan toprakla buluturacaklarn bildirdi.

AK Parti çevre, ehir ve Kültürden Sorumlu Genel Bakan Yardmcs çidem Karaaslan, 111 millet bahçesi açtklarn, 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi yapmay hedeflediklerini söyledi.

Karaaslan, Sfr Atk projesi ile atklarn geri kazanm orann, yüzde 13ten yüzde 22lere çkardk. Bunu hzla yaygnlatrmaya devam ediyoruz. 2023 için sfr atk ile ilgili hedef koyduk. 150 bin kiiye dorudan istihdam ve 30 milyar Türk liras ekonomik kazanç salamay hedefliyoruz. Sfr atk artk bir yaam tarz. diye konutu.

AK Parti iktidara geldiinde, vatandalarn büyük bir ksmnn ev sahibi olmann hayalini bile kurmasnn zor olduunu, bunun için büyük bir hamle balattklarn kaydeden Karaaslan, 2012de balayan kentsel dönüüm hamlesi ile 1,1 milyon sosyal konut ile 2,5 milyon konutun dönüümünün tamamladn, 300 bin konutun inaatnn sürdüünü anlatt.

Türkiyede son bir haftada, Cumhurbakan Erdoan tarafndan açl gerçekletirilen projeleri sralayan Genel Bakan Yardmcs Karaaslan, öyle devam etti:

Biz büyük projeleri yaparken ana muhalefet ne yapt dersiniz? CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolu, 3 gün önce Kanal stanbul ihalesini hiç kimse almayacak, ama alan olursa çok ar bedeller ödeyecek eklinde tehditlerde bulundu. Ayn gün, ülkemizdeki büyükelçilere mektup göndererek, -ki bu da altmz bir yöntemi, ülkemizi d dünyaya ikayet etmek- Kanal stanbul Projesinin uygulanmasnn önlenmesi için çarda bulundu. Bu s bak açsn vatandamzn takdirine brakyoruz. Yatrmlara bu mektupta kar çkarken, iklim krizi vurgusu yapan Klçdarolu, ülkemizdeki güven ve huzur iklimini bozmaya çalan asl krizin kendisidir.

Karaaslan, 2013deki Gezi olaylarnda, Atatürk Kültür Merkezinin ykmndan vazgeçilmesinin istendiini anmsatarak, Yeni yüzüyle Atatürk Kültür Merkezi Cumhuriyetimizin kuruluunun yl dönümünde yeniden adna yakr ekilde Türkiye ile bulutu. dedi.

AK Partili çidem Karaaslan, unlar kaydetti:

Hem deprem riski ile kar karya olan hem de kentsel dönüüm ihtiyac çokça olan stanbulda, dünyaya ehircilik anlamnda son noktay göstereceiz. stanbul ve boazlar rahatlatrken, ehirciliin dünyadaki örnek uygulamalarndan birine hizmet edecek, ekolojiyi, çevreyi, doay, tüm canllar merkezine alan Kanal stanbulu yapacak, ülkemizi bir üst lige çkaracaz. Daha çok yapacaklarmz var. Sayn Genel Bakanmzn liderliinde, bizlere çizdii istikamette, ona yol arkada olmann bilinci ve sorumluluuyla çalyoruz ve çalmaya devam edeceiz.

Ana Sayfaya Git