Ak Parti'de de istifa depremi yaşandı! 12 il başkanı istifasını sundu

MHP'de istifadepremi sonrasında Ak Parti'de de çok sayıda istifa yaşandı. Şu ana kadar 12 il başkanın istişare ile istifa ettiğini açıklayan Parti sözcüsü Ünal'ın açıklamalarının satır başları açıklandı.

Haberler 24.08.2017 - 18:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

MHPde istifadepremi sonrasnda Ak Partide de çok sayda istifa yaand. u ana kadar 12 il bakann istiare ile istifa ettiini açklayan Parti sözcüsü Ünaln açklamalarnn satr balar açkland.

Bugün 16 Nisan halk oylamasna sonuçlarna ilikin çalmann MKYKya sunulmas söz konusuydu. Biz ayn eyi 2010 halk oylamasndan sonra da yapmtk. Bu çerçevede Siyasi ve Hukuki ler Bakanl ile AR-GE Bakanlmzn bir sunumu oldu.

12 L BAKANI STFA ETT

Kongre süreci de devam ediyor. lçe kongrelerimiz devam ediyor. stifa eden il bakanlarmz oldu. Bu arkadalarmz onurlu bir ekilde görevlerini yapmlardr. Bu karar kendileri almlardr. Bu arkadalarmz zor bir süreçte, illlerin il bakanl yapm, baar ile bu süreci tamamlamlardr. Bu istifalar, normal, 15 yl içerisinde AK Partinin yenilenme ve bayrak deiimi sürecinin bir parçasdr. Son 2 yl içerisinde 200e yakn AK Parti il bakanl deitirilmitir. Bu bir nöbet deiimi, bayrak yardr. Buradan baka anlamlar çkarlmas da doru deildir. 12 il bakanmz istifa etti. stiareler devam ediyor. Bugün burada il bakan olan arkadalarmz, yarn baka yerde görevi alacaklardr. Bir il bakanmzn görev deiiklii sonucu, o il bakanmzla ilgili bir disiplin suçu ya da bir itham asla söz konusu deil. Önümüzdeki günlerde de bu süreç devam edecek.

CHPYE ELETR: ATLET KURULTAYI

Daha önceki yürüyü ile bir balant kurulup önümüzdeki kurultaya dönük bir alg düzenlemesi aslnda. Dikkat çekici bir halkla ilikiler faaliyeti. Adalet Kurultayn atlet kurultay ile özdeletirmek sanyorum baarl bir halkla ilikiler faaliyeti deildir. Bir siyasetçinin atletle fotoraf çektirilmesi baka bir eydir. Bu vatandatan birisi olmak demek deildir. Haberim yokmu gibi çek kvamnda bir tasarm olduu, birileri tarafndan da dile getirilmesidir bu. Eer siz devletin bir hukuki tasarrufunu rehin almak olarak deerlendiriyorsanz, Demirta size sorulduunda, Demirtan bir ses efekti olduunu göz ard edip asl sesin Kandil olduunu, bu sese cevap veriyorsanz, burada bir sorun var demektir. Selahattin Demirta, kendi sesi ile konusayd, HDPnin bu durumda olmas söz konusu deildi.

MERKELN INTERPOL AçIKLAMASI

Doan Akhanl döviz bürosuna dönük saldrda, i yeri sahibini öldürmek ve soygun gibi suçlar ilemi bir kii. Bu konuda krmz bültenle aranyor. Merkelin açklamas ile birlikte Interpol ilgili ahs serbest brakyor. Türkiyenin bir suçlu ile ilgili Interpole aranmas yönünde talepte bulunmas son derece normal, anormal olan Merkelin açklamasndan sonra serbest braklmasdr. Bu konuda sayn çileri Bakanmz da bir açklama yapt.

Ana Sayfaya Git