AK Parti'li vekillerden yüksek sesle müzik dinleme kavgasında ölen gencin ailesine ziyaret

AK Parti Milletvekilleri Ekrem Çelebi ve Hacı Turan, Ankara'da ezan okunduğu sırada araçta yüksek sesle müzik dinledikleri için uyardığı 3 kişi tarafından bıçaklanarak öldürülen Barış Çakan'ın (20) ailesini ziyaret etti. Ekrem Çelebi, "Mesele tamamıyla ezan okunma üzerine minval olunan bir münakaşadır. Asla ve asla Kürtçe üzerine yapılan bir değerlendirme değildir. Türkiye’nin bütün kamu kuruluşlarında bugün Kürtçe serbesttir, müzik dinlemek de serbesttir" dedi.

Haberler 03.06.2020 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Etimesgut Alsancak Mahallesinde önceki gün meydana gelen olayda Bar çakan ve arkada B.A., ezan okunduu srada parkta araç içinde yüksek sesle müzik dinleyen 3 kiiyi uyard. Araçtakilerin buna tepki göstermesi üzerine tartma çkt. Kavgaya dönen olayda bçaklanarak yaralanan Bar çakan, hastanede hayatn kaybetti. Olayn ardndan araçta bulunan A.B., K.Y. ve Ö.Y. gözaltna alnrken, sosyal medyada Bar çakann, Kürtçe müzik dinledii gerekçesiyle öldürüldüü iddialar yer ald. Valilikten yaplan açklamada, olayn Kürtçe müzikle ilgisi olmad, Bar çakan ve arkadann, üphelileri ezan okunmas srasnda yüksek sesle müzik dinlememeleri konusunda uyarmas sonucu meydana geldii belirtildi.

SYASLERN GÖREV TOPLUMLARI BRLETRMEKTR

AK Parti Ar Milletvekili Ekrem çelebi ve Ankara Milletvekili Hac Turan, çocuklarn dün topraa veren aileye taziye ziyaretinde bulundu. Milletvekili çelebi, Bar çakann Kürtçe müzik dinledii gerekçesiyle öldürüldüüne ilikin sosyal medyada gerçek d paylamlar yapldna dikkat çekerek, Bu kardeimiz Cenab Allahn ezan ve kelamnn okunduu bir saatte sadece kardaki insanlar uyarmak kaydyla böyle bir iddete maruz kalmtr. Buradaki temel husus ne Kürtçedir ne de baka bir eydir. Ama HDPnin dünden beri sosyal medya üzerinde Kürtçülük üzerinden yapm olduu algy iddetle ve nefretle knyorum. Siyasilerin görevi udur; toplumlar birletirmedir. Siyaset yapabilirsiniz; ama menfi tohumlar ekmenize bu devlet asla izin vermez dedi.

KÜRTçE HER YERDE KONUULUYOR

Bar çakann, Patnos doumlu olduunu; ancak karnnn doyduu yerin Ankara olduunu vurgulayan çelebi, Bakentte Türkün de Kürtün de Lazn da çerkezin de herkesin yaamaya hakk var. Biz bugün ailemize taziye ziyaretinde bulunduk. Burada mesele tamamyla ezan okunma üzerine minval olunan bir münakaadr. Asla ve asla Kürtçe üzerine yaplan bir deerlendirme deildir. 2000 ylna kadar bu ülkede Kürtçe konumak yasakt. u anda Mecliste Atatürkün kürsüsünde HDP çkp orada Kürtçe konuabiliyor. Türkiyenin bütün kamu kurulularnda bugün Kürtçe serbesttir, müzik dinlemek de serbesttir. Demografik yap üzerinde izin verilmeyen Kürtçe bugün her tarafta konuuluyor; ama HDPnin bunu alg üzerine getirmesini iddetle knyorum ve tasvip etmiyorum ifadelerini kulland.

ALLAH KMSEYE EVLAT ACISI VERMESN

Bar çakann babas Nihat çakan, olayn Kürtçe ark dinlenmesinden dolay olmadn söyleyerek, Ben dorular bildiim için dorular söylemek zorundaym. Ezan konusu olmu. çocuum ve arkada kar tarafa ezana sayg olmas gerektiini söylüyor. Dierleri de Müslümanl sizler mi bize öretiyorsunuz gibi cevap veriyor. Aralarnda tartma çkyor. Tartma sonucunda da ne yazk ki 20 yanda hayata yeni atlm gencimiz askere de gidecekti Cuma günü Aile Hekimliinden raporda almt. Allah kimseye evlat acsn vermesin dedi.

Ana Sayfaya Git