Akaryakıtta vergi kaçakçılarına 'Silici' operasyonunda, 7 istasyon sahibine gözaltı

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Başkanlığı koordinesinde, 50 ilde düzenlenen 'Silici' operasyonunda Konya'da akaryakıt istasyonu sahibi 7 kişi gözaltına alındı. Şüpheliler, daha önce gözaltına alınan yazılım firmasında görevli 10 kişi gibi soruşturmanın yapıldığı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderildi.

Haberler 18.01.2021 - 01:02 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürlüü Kaçakçlk ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Bakanl koordinesinde stanbul Kaçakçlk Suçlaryla Mücadele ube Müdürlüünce 50 ilde, suç ilemek amacyla örgüt kurmak, yönetmek, Vergi Usul Kanununa muhalefet ve 5015 sayl Petrol Piyasas Kanununa muhalefet suçlarnn önlenmesine yönelik Silici operasyonu düzenlendi. Bu kapsamda, akaryakt istasyonlarnn otomasyon yazlm sistemlerinin hazrland Konyadaki 2 irkete de operasyon yapld.

7 STASYON SAHBNE GÖZALTI

ebekenin beyin takm olduu öne sürülen yazlm irketinde görevli olan ve geçen cuma günü gözaltna alnan 10 kii, dün sabah saatlerinde stanbul Emniyet Müdürlüüne gönderildi. Yazlm irketinin, Türkiye genelinde otomasyon sistemlerini hazrlad, akaryakt istasyonlarndaki sat miktarlarn Enerji Piyasas Denetleme Kurulu sistemine eksik girip, vergi kaçakçl yapt belirlendi. irket tarafndan otomasyon sisteminin hazrland Konyadaki 5i kent merkezinde, 9u da ilçelerde olan akaryakt istasyonlarna da dün operasyon düzenlenirken, pompalardaki yaktlar incelendi. Konyada yaklak 100 milyon lira vergi kaçrld öne sürülürken, akaryakt istasyonu sahibi 7 kii gözaltna alnp, sorgulanmak üzere stanbul Emniyet Müdürlüüne gönderildi.

Ana Sayfaya Git