Akdamar Kilisesi'nde 9. ayin yapıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığının özel izniyle yılda bir kez ibadete açılan Van Gölü'ndeki Akdamar Adası'nda bulunan kilise, bu yıl 9'uncu ayine ev sahipliği yaptı.

Haberler 06.09.2021 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Sabah saatlerinde Geva ilçesindeki iskeleden, beraberindeki din adamlaryla adaya gelen Türkiye Ermenileri Patriklii Genel Sekreteri ve Ruhani Meclis Bakan Barahip Tatul Anuyan ayini yönetti.

Türkiye Ermenileri Patrikliine mensup 25 din adamnn katlmyla gerçekletirilen ayine katlanlar, salk ve huzur için dua edip ilahi okudu.

Ayini izleyen Van Valisi ve Büyükehir Belediye Bakanvekili Mehmet Emin Bilmez, ayinin huzur ortamnda icra edildiini söyledi.

Emei geçenlere teekkür eden Bilmez, Dileim, önümüzdeki yl salgndan arnm bir ortamda, daha kalabalk gruplarn katld, daha güzel ve fazla etkinliklerin düzenlenmesi. Ayinlerin, düünlerin yaplmas, eitimin balamas ve hayatn bir an önce normale dönmesi için bütün vatandalarmzn a olmas gerektiini buradan da ifade edelim. diye konutu.

BÜTÜN HASTALARIN FA BULMASI çN DUA ETTK

Barahip Anuyan ise sevgi adas Akdamardan bütün dünyaya sevgi mesajlar verdiklerini dile getirdi.

Bu yl salgn nedeniyle burukluk yaadklarn belirten Anuyan, unlar kaydetti:

Bizlerin bir eyleri balatmas gerekiyor. Bakalarndan bu sevginin aktarlmasn beklemek doru deil. Bunu bizim yapmamz gerekiyor. Her zaman ilk adm bu ülkede atmamz en dorusu. Mutluyuz ama bir burukluk var. Ülkemizin, dünyann salk artlarndan dolay bir burukluk yayoruz. Bu burukluun tekrar mutlulua dönümesi, bütün hastalarn ifa bulmas için dua ettik. Herkese çok teekkür ederiz.

Ana Sayfaya Git