Akustik dinleme ekiplerinden fiziki kaçakların tespiti için gece çalışması

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, fiziki kayıp-kaçak ekipleri gece saatlerinde 4’üncü Sanayi Sitesi’nde akustik dinleme cihazlarıyla arıza tespiti yaptı.

Haberler 27.04.2022 - 00:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DSK ekipleri Kayapnar ilçesi Sultan Sasa Bulvarnda yer alan 4üncü Sanayi Sitesinin yönetiminin talebi üzerine akustik dineleme cihazlaryla çalma yürüttü. Ekipler, 4üncü Sanayi Sitesi yerlekesinde tespit ettikleri fiziki kayp-kaçaklarn onarmnn yaplmas için iaret brakt.

DSK Genel Müdürü Frat Tuti, gece saatlerinde gerçekleen çalmalar yerinde inceledi.

FZKL KAYIP KAçAK OPERASYONU

Sanayi Sitesinde DSKye, ait ana sayaç ve abone balants olarak akll sayaçlarn bulunduunu ifade eden Tuti, iki sayaç arasnda su tüketim miktarlarnda fark oluunca site yönetiminin bavuru yaptn belirtti. Tuti, site içerisinde var olan fiziki kaçaklarn giderilmesi için zaman kaybetmeden çalmalara baladklarn söyledi. Tuti, Akustik cihazlarla yaplan dinlemeler birçok avantaj salyor. En önemlisi harita yardmyla yaplan tespit sayesinde gereksiz kazlar yaplmyor. Sonuçta yaplan kazlarn belirli bir maliyetinin olduu unutulmamaldr. Ayn zamanda cihazlarla yaplan tespit sonucu yeraltnda bulunan malzemeler de zarar görmüyor. Ayrca cihazlar beraberinde zaman açsndan da önemli avantajlar barndryor. Fiziki kaçaklar cihazlar vastasyla dakikalar içinde tespit yapmaya imkan tanyor dedi.

Ana Sayfaya Git