Alışveriş yapanları yakından ilgilendiriyor!

Faiz Mağdurları Derneği Başkanı Aydın Yıldırım, kredi kartı kullanmayanlara taksitle satış imkanı sunan mağazalardan alışveriş yapmak isteyenleri, imzalayacakları sözleşmeler konusunda uyardı.

Haberler 19.02.2020 - 11:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Aydn Yldrm, taksitle sat yapan maazalarn borcunu ödeyemeyenlere uyguladklar yüksek faizden madur olanlara yardmc olmak amacyla derneklerini 3 ay önce zmirde kurduklarn belirtti.

Dernein kuruluunun ardndan tüm Türkiyeden telefonlar aldklarn aktaran Yldrm, maazalarn yüksek faizlerle çok kiiyi madur ettiini ve bu konuda yasal çalma yaplmasn istediklerini söyledi.

Tüketicileri uyaran Yldrm, Madur vatandalarmz, sözlemelerde durumun farkna varmyor. Tüketicilere tavsiyemiz, sözlemeleri okusunlar. Özellikle küçük puntolarla yazlm olanlar çok önemli. Tebligatlarn da okusunlar. Biz dernek olarak elimizden geleni yapacaz. dedi.

Dernein avukat Hayrullah çuhadarolu ise ilgili maazalarn yüksek faiz uygulayarak özellikle düük gelir seviyesindeki tüketicileri madur ettiini savundu.

Türkiyede yüksek faizden nemalanan bir sektör olutuunu kaydeden çuhardarolu, Yüzde 180lere kadar faiz oranlaryla karlatk. Burada vatandalara yardmc olmak lazm. Dernein etkisi çok büyük. Herhangi bir kar beklentisi yok. Derneimiz tüketicilere yasal haklarn anlatyor. diye konutu.

4 BN 800 LRALIK BORç, 207 BN LRAYA çIKTI

Dernekten destek alan Yücel Sevinç ise kardeinin 9 yl önce, 4 bin 800 lira karlnda bir maazadan ald beyaz eya ve mobilya nedeniyle ailecek madur olduklarn anlatt.

Kardeinin ödeyemedii borcunun 207 bin liraya kadar çktn ve haciz ilemi balatldn belirten Sevinç, Avukatmzla yargya bavurduk. Maazadan arayp bize, Sizin 8 bin lira borcunuz var, 3 bin lira verin kapatalm dediler. Bugün de arayarak, Borcunuz yok diyorlar. Bizim gibi böyle sorunlar yaayan çok kii var. dedi.

Ana Sayfaya Git