Alaattin Çakıcı'ya 'sahte rapor' operasyonunda 6 kişi tutuklandı

XKırıkkale Keskin T Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu bulunduğu sırada Alaattin Çakıcı için Yüksek İhtisas Hastanesi'nde, 'helalleşme' iznini de içeren, süresiz sağlık kurulu raporu düzenledikleri ve suç örgütüne üye oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 23 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Haberler 17.09.2018 - 10:19 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Krkkale Cumhuriyet Basavclnca geçen 13 Eylülde Yüksek htisas Hastanesinde evrakta sahtecilik ve suç örgütüne üye olduklar iddias üzerine 23 kii hakknda gözalt karar verildi. Soruturma çerçevesinde, Keskin T Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunduu srada Yüksek htisas Hastanesinde tedavi gören Alaattin çakcya 22 Haziranda süresiz salk kurulu raporu düzenledikleri ve çakcnn eleba olduu suç örgütüne üyelikleri iddiasyla aralarnda eski l Salk Müdürü F.E.G, eski bahekim T.A, hastane müdürü A.Ü.nün bulunduu 23 kii gözaltna alnmt. 23 kiiden 15i dün sevk edildikleri savclk tarafndan salverildi.

SAHTE RAPOR DÜZENLEYENLER

Aralarnda eski l Salk Müdürü F.E.G.nin de bulunduu eski bahekim T.A., hastane müdürü A.Ü. ile doktorlar .K, H.G, S.Z, .K. ve H.A. emniyetteki ilemlerinin ardndan adliyeye sevk edildi.

üphelilerden, F.E.G., T.A., A.Ü., H.G., .K. ve H.A. çkarldklar mahkemece evrakta sahtecilik suçundan tutukland. S.Z. ile .K. ise adli kontrol artyla serbest brakld.

Öte yandan, yaklak 11 saat süren mahkeme sonucu üphelilerin aileleri zaman zaman sinir krizi geçirdi. Alaattin çakc, Keskin T Tipi Kapal Cezaevinde tutuklu bulunduu srada rahatszl nedeniyle 17 Maysta Krkkale Yüksek htisas Hastanesine kaldrlm, 13 Austosta da Sincan Kapal Cezaevine sevk edilmiti.

MHPDEN TEPK AçIKLAMASI

Öte yandan, MHP Genel Bakan Yardmcs Semih Yalçn, Türkiyenin bunca derdi varken, Alaattin çakc konusunun hayat memat ve prestij meselesi, kavga vastas haline getirilmesi ne anlama gelmektedir? MHPnin millet vicdanndan beslenen siyasi müessiriyeti ve özgül arl kimleri neden rahatsz etmitir ve etmektedir? Bir maksada mebni olduunu düündüren bu tutum ve vaziyet, partimize dönük ince bir mesaj m tamaktadr? ifadesini kulland.

Ana Sayfaya Git