Alışveriş yaparken!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yenal Karakoç "Paniğe kapılarak toplu bir araya gelmemelerini özellikle herkesten istirham ediyoruz. Çünkü bu süreçlerde vatandaşların alınan kararlara uyması gerekiyor. Lütfen kurallara ve uyarılara dikkat edelim" dedi.

Haberler 17.04.2020 - 00:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda Salk Bilimleri Üniversitesi Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesi Bahekim Yardmcs Yenal Karakoç, hafta sonu 31 ilde uygulanacak sokaa çkma yasa öncesinde alverie gidecek vatandalar yeni tip koronavirüse (Kovid-19) kar tedbirlere uymalar konusunda uyard.

Karakoç yapt açklamada, ana pandemi hastanesi olarak hizmet veren Gazi Yaargil Eitim ve Aratrma Hastanesinde Kovid-19 tedavisi için bütün tedbirlerin alndn söyledi.

TABURCU ETTMZ HASTA SAYISI 145E ULATI

Hastanede koronavirüs tedavisi gören hastalarn ya aralnn 18-97 olduunu ifade eden Karakoç, Hastaneye yatrlan hastalarmzn tbbi tedavileri dnda yemek ve bakm ihtiyaçlar da karlanyor. Bu sürecin bandan beri taburcu ettiimiz hasta says 145e ulat. En son 32 yanda Gülnaz Koyunu 7 günlük tedavisinin ardndan alklar eliinde evine uurladk. dedi.

Karakoç, hastalarn tedavilerinin ardndan salna kavumasndan mutluluk duyduklarn dile getirerek hasta kaybetmemeyi temenni ettiklerini, hayatn kaybedenlere de Allahtan rahmet dilediklerini aktard.

TABURCU EDLEN HASTALARA EVDE 14 GÜNLÜK ZOLASYON

Taburcu ettikleri her hasta için evde 14 günlük izolasyon sürecinin baladn anlatan Karakoç, Evde kaldklar süre boyuncu imkanlar varsa ayr bir oday kullanmalarn ve dier aile bireleriyle temaslarn kesmelerini istiyoruz. diye konutu.

Karakoç, vatandalarn dar çkmamasnn ve yaplan uyarlara uymalarnn hayati önem tadn belirterek Evinde herhangi bir ikayeti olmayanlar da var. Lütfen herkes evde kalmaya devam etsin. Sosyal izolasyonu herkes korusun. Temas kesmeye devam edelim. Bu süreç hepimizin birlikte baaraca bir süreçtir. Yaplan çarlar dikkate alalm. ifadelerini kulland.

Yenal Karakoç, hafta sonu uygulanacak sokaa çkma yasandan dolay alveri yapacak vatandalarn sosyal mesafeye uymalarnn ve kalabalk ortamlardan uzak durmalarnn önemine iaret ederek öyle konutu:

Panie kaplarak toplu bir araya gelmemelerini özellikle herkesten istirham ediyoruz. çünkü bu süreçlerde vatandalarn alnan kararlara uymas gerekiyor. Lütfen kurallara ve uyarlara dikkat edelim.

Ana Sayfaya Git