Almanya Hamburg son dakika gerginlik! G20 zirvesi öncesinde saldırı hazırlığı iddiaları

Almanya Hamburg son dakika gerginlik! Ortalığın karıştığı iddia ediliyor. g20 zirvesine hazırlanan Hamburg'da son dakika polisle çatışma çıktığı öğrenildi.

Haberler 07.07.2017 - 00:08 Son Güncelleme : 07.07.2017 - 01:23

Almanya Hamburg son dakika gerginlik! Ortaln kart iddia ediliyor. g20 zirvesine hazrlanan Hamburg’da son dakika polisle çatma çkt örenildi. . yerel kaynaklarda sadece iddia ya göre hamburg da eylemci bir grubun saldr hazrlnda olduu ve polisinde kar koymaya çalt örenildi. yangnn balad ve gaz bombalarnn da devrede olduu iddia edildi. Almanya Hamburg’da son dakika büyük gerginlik yaand iddia ediliyor. Bilindii üzere Cumhurbakan Recep tayyip Erdoan, Almanya’nn Hamburg eyaletine G20 zirvesi için gitti.

DETAYLAR GELECEK...

-8 Temmuz’da Almanya’nn Hamburg kentinde düzenlenecek G-20 liderler zirvesini protesto etmek için ’Cehenneme Ho Geldiniz’ sloganyla bir araya gelen kalabalklar kentte toplanmaya balad. 20 dünya liderinin gelecei Hamburg’a 100.000 göstericinin gelmesi bekleniyor. Hamburg polisi henüz gösteriye kimlerin katldn tahmin etmenin zor olduunu belirtiyor. Resmi olarak TS 20.00’da balayan protestolarn özellikle zirveye katlan ABD Devlet Bakan Donald Trump’a yönelik olmas bekleniyor.

ERDOAN ALMANYA’DAYDI

G20 zirvesi için Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan’n Almanya’ya gitti. Türkiye kart yaptklar hareketleri ile gündemden dümeyen Almanya’dan gün gün ataklar gecikmmekte. 7-8 Temmuz tarihleri arasnda düzenlenecek olan G20 zirvesi için de açklama yapld.

7-8 Temmuz’da gerçekleecek zirvede ekonominin güçlendirilmesi, mülteciler ve zorunlu göç, Afrika ile ortaklk, sorumluluklarn üstlenilmesi, yolsuzluk, kara para aklama, terörle mücadele gibi küresel konular ele alnacak. Dünyann en büyük ekonomisine sahip 19 ülkesi ile AB’nin yer ald G20 Liderler Zirvesi kapsamnda Hamburg’da güvenlik tedbirleri de üst seviyeye çkarld. Zirvede 20 bin polis Hamburg sokaklarnda görev yapyor. Türkiye’yi ise Cumhurbakan Recep Tayyip Erdoan temsil edecek. Erdoan, zirve kapsamnda çeitli ikili görümeler de gerçekletirecek.

Ana Sayfaya Git