Altın Portakal'da Ulusal kısmın kaldırılmasına Fatma Girik sert tepki verdi

Altın Portakal Festivalni bimeyen yoktur. 54. sü düzenlenen Altın Portakal Fİlm Festivali'nde Ulusal Yarışma kısmının kaldırılması başta Fatma Girik olmak üzere çok sayıda sanatçıyı kızdırdı.

Haberler 20.08.2017 - 01:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Altn Portakal Festivalni bimeyen yoktur. 54. sü düzenlenen Altn Portakal Flm Festivalinde Ulusal Yarma ksmnn kaldrlmas bata Fatma Girik olmak üzere çok sayda sanatçy kzdrd. Altn Portakal Film Festivalinde Ulusal Yarma ksmnn kaldrlmasna Fatma Girik tepkisini ar bir dille gösterdi. Yeilçamn en usta isimlerinden olan Fatma Girik konu ile alakal açklama yapt.

Bir karenin 100 yllk hatr vardr. 100 yllk ak, Türkiyede sinema ve seyirci ilikisi diyen Girik, bu deiiklikle bütün sinema tarihimizin, 100 yllk akn inkar edildiini belirterek, Bu festival geleneini yok saymak, ülkemizin kültürüne de ihanettir. Kald ki biz uluslararas festivallere katlma baarsn elde etme zenginliini göstermi bir sinemann gücüyüz. Derdimiz uluslararas festivallere kar olmak deil. Baka bir organizasyon da yaplabilir ama bu Antalya Film Festivalimizin isminden ulusal kelimesinin kaldrlmasn gerektirmez dedi.

Ana Sayfaya Git