Amacınız nedir Karnınız aç mı?

Diyarbakır’dan bisikletle yola çıkan Sadık Başaran (30) ve Veysel Bozhan (22) adlı iki kafadar Antalya’nın Kumluca ilçesine ulaştı.

Haberler 23.06.2020 - 09:08 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrdan bisikletle yola çkan Sadk Baaran (30) ve Veysel Bozhan (22) adl iki kafadar Antalyann Kumluca ilçesine ulat.

Diyarbakrda açlk yapan Sadk Baaran ve üniversite 1. snf örencisi Veysel Bozhan bisikletin de, bir ulam arac olduuna dikkat çekmek ve Türkiyenin güzelliklerini yerinde görmek amacyla bisikletle Türkiye turuna çktlar. Bisikletli iki kafadar uzun ve zorlu bir mücadeleden sonra Antalyann Kumluca lçesine ulatlar. lk defa bir bisiklet sahibi olduunu belirten, tur yapma fikrinin mimar Sadk Baaran, Daha önce benim hiç bisikletim olmamt. lk defa bisiklet aldm. Diyarbakrdan nereye kadar gideceimi merak ediyordum. Yola çktm. lk etapta baya bir zorlandm. Özellikle Urfa arasnda biraz rampalar vard. Onlar çktktan sonra sosyal medyadan paylamlar yaptm. Arkadalardan çok beeni aldm. Urfadan sonra Antepe kadar geldim. Bu arada bisikletinde ulam arac olabileceini örendim. Öyle bir ey ki bu ii yapacaksan bekr iken yapacaksn. Evliyken çok zor. Türkiyenin her tarafn merak ediyordum. Mesela Antalya nasldr? Mersin nasldr? Karadeniz nasldr? Merak ettiim için sürekli gezmek istiyordum. lk defa böyle bir ans elde ettim. Elimden geldiince tüm Türkiyenin illerini gezeceim. Biraz çlgnlk olacak ama elimden geldii kadar hepsini gezeceim. Diyarbakrdan yola çktm. stanbula kadar gitmeyi düünüyorum. stanbuldan sonra Karadeniz üzerinden tekrar Diyarbakra dönmeyi düünüyorum. Her hangi biz kaza bela olmazsa böyle planlyorum ifadelerinde bulundu.

YEMEK PARAMI GTTM EHRLERDE çALIARAK çIKARIYORUM

Yemekten baka masraf olmadn belirten Baaran, Gittiim ehirlerde i aryorum. Bir günlük veya 2 günlük. Para almyorum. Yemek karl çalyorum. Bana iverenlerden para almyorum. çaltmn ücretini yemek olarak talep ediyorum. Eskiden dei toku (takas) vard. Zamanmzda paraya çok önem veren insanlarmz var. Onun için paray fazla ön planda tutmuyoruz. Yolda çok soru soruyorlar. Deli misin? Kafay m yedin? Amacn ne? 10 kiiden bir kii karnn aç m diye soruyor. Benim için en güzel soru budur. Daha soruyu sormadan açm diyorum. Aslnda ailemizden maddi destek alabiliriz ama biz u an yamz bamz alm insanlarz. Kendi ayaklarmz üzerinde durmalyz dedi.

KI GELSE BLE BU TURU TAMAMLAYACAIM

Baaran, K gelse bile ben elimden geldii kadar turu bitirmek istiyorum. Görmediim ehirleri çok merak ediyorum. Özellikle Karadenizi çok merak ediyorum. Karadenizde sadece Giresuna gidebildim. Dier ehirlere hiç gitmedim. Onlarnda hepsine tek tek gitmeye çalacam dedi.

Tur yapma konusunda daha önceden tecrübeli olduunu, 3 yl önce Malatyada zmire bisiklet gittiini belirten, Atatürk Üniversitesi Devlet Konservatuar 1. snf örencisi Veysel Bozhan ise, Sahil kenarndan buraya kadar ulatk. Geçtiimiz 5 memleket oldu u ana kadar. Amacmz stanbula kadar vardktan sonra birkaç gün mola verdikten sonra Karadeniz üzerinden tekrar Diyarbakra dönmek. Tabi bir kaza bela olmad sürece. Bu turdaki amacm. Zaten bir bisiklet olduum için en son 3 yl önce bir tur yapmtm. çime Sadkla birlikte yeniden bir tur yapmak daha geldi diye konutu.

BSKLET KARNE HEDYES OLARAK GÖRÜLMEMELDR

Bisikletin çocuk oyunca olarak görülmemesini belirten Bozhan, Dier bir amacm ise bisikletin kesinlikle bir ulam arac olduunu kantlamaktr. nsanlarn bisiklete olan ön yargsn krmak. çünkü bisiklet bir çocuk ii olarak görülüyor. Büyükler kullanamaz. Hep çocuklar kullanr. Karne hediyesi olarak görülür. Biraz kafam dankt. çkp doaya attm kendimi. Da, deniz, orman gördüm. çim ferahlyor. Her sahil kenarnda, her yeni bir memlekete ulatmzda. Her ilçe ve il merkezi bizim için bir baardr. nallah turu tamamlayacaz ve memleketimize ve ailemizin yanna sa salim döneceiz dedi.

Ana Sayfaya Git