Amed Emek ve Demokrasi Platformu: 1 Mayıs’ta alanlardayız

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda güvenlik soruşturmalarına, İstanbul Sözleşmesi’nden geri çekilmesine, KOD-29’a, ekonomik kriz ve yoksulluğa, KHK’lere, güvencesiz çalıştırılmaya ve çalışanların üzerindeki vergi adaletsizliğine karşı ‘Kapitalist Barbarlığa Karşı Birlik, Mücadele ve Dayanışma’ şiarıyla alanlarda olacaklarını duyurdu.

Haberler 15.04.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mays çi Bayram öncesinde basn toplants düzenledi. Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Diyarbakr ube binasnda gerçekletirilen toplantda salona Kapitalist barbarla kar 1 Maysta alanlardayz yazl pankart asld. Platform adna Genel- Diyarbakr 2 Nolu ube Bakan Hasan Hayri Erolu konutu.

2,3 MLYON KAYBI

2020 yl pandemi döneminde dünya çapnda isiz saysnn 33 milyon artarak 220 milyona ulatn ifade eden Erolu, Türkiyede ise salgnn 2 milyon 300 bin i kaybna neden olduunu belirtti.

DSK-ARn Nisan 2021 raporuna atfta bulunan Erolu, ayda ortalama 14 bin 722 kii olmak üzere, 2020 ylnda 177 bin içinin Kod-29 bahanesiyle iten çkarldn söyledi.

ORTAK MÜCADELE ACL GÜNDEMDR

Erolu, salgn sürecinde hiç olmad kadar sömürüye, emek kart ve piyasac politikalara kar öfkenin aça çktn vurgulayarak, Tüm basklara, engellemelere, gündem saptrmalarna ramen irili ufakl direnilerle, protestolarla bu öfke kendini da vururken, birlikte ve ortak mücadele ihtiyac halen acil gündem olarak kendini dayatmaktadr dedi.

1 MAYISTA ALANLARDAYIZ

Emek ve demokrasi güçlerinin, toplumun ortak talep ve beklentilerini örgütlemesi gerektiini belirten Erolu, güvenlik soruturmalarna kar, stanbul Sözlemesinden geri çekilmesine kar, KOD-29la iten çkarmalara kar, ekonomik kriz ve yoksullua kar, KHKlere kar, güvencesiz çaltrlmaya kar, çalanlarn üzerindeki vergi adaletsizliine kar, Kapitalist Barbarla Kar Birlik, Mücadele ve Dayanma iaryla 1 Maysta alanlarda olacaklarn kaydetti.

Ana Sayfaya Git