Amed Sağlık Platformu eylem planını duyurdu

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin durdurulması ve özlük haklarının iyileştirilmesi talebiyle gerçekleştirecekleri eylem programlarını açıklayan Amed Sağlık Platformu, 26 Ocak-4 Şubat tarihlerinde nöbet eylemlerinde bulunup, 8 Şubat da ise greve gidecek.

Haberler 25.01.2022 - 11:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Amed Salk Platformu, salk çalanlarna dönük iddetin durdurulmas ve özlük haklarnn iyiletirilmesi gibi taleplerle salk meslek örgütleri tarafndan 26 Ocak-8 ubat tarihlerinde Türkiye genelinde yaplacak eylemlerle e zamanl olarak gerçekletirilecekleri programlarn açklad.

KADINLARIN YAAMI KUATMA ALTINDA

Eylem plan, Salk ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikas (SES) Amed ube binasnda düzenlenen basn toplantsyla duyuruldu. Toplantda konuan Diyarbakr Tabip Odas Bakan Elif Turan, sözlerine 20 ubatta stanbulda hemire Ömür Erezin, görevli olduu Aile Salk Merkezinde katledilmesine tepki göstererek balad. Toplumsal cinsiyet eitsizliinin en ar sonuçlarndan biri olan kadna yönelik iddetin, gün geçtikçe kadnlarn yaamn daha fazla kuatma altna aldn dile getiren Turan, mevcut iktidarn ise kadna yönelik iddeti önlemek ve kadn kazanmlarn gelitirmek yerine, kadn düman politikalarn gelitiricisi ve sürdürücüsü olmaya devam ettiini ifade etti.

KADIN DÜMANI ÜLKE

ktidarn uygulad cezaszlk politikasndan ve stanbul Sözlemesinden çekilme kararndan cesaret alan erkeklerin her gün en az 3 kadn katlettiini belirten Turan, ktidarn uygulad kadn düman politikalara kar mücadele yürüten kadn kurumlar ve kadnlar da iktidarn hedefinde olmaktadr. Her gün kadn mücadelesi yürüten kadn kurumlarna ve kadnlara yönelik gözalt, tutuklama ve hapis cezalaryla cezalandrma ve sindirme politikas yürütmektedir. Kadn krm ve kadn katliamlarna varan bu politikalarla, Türkiye dünyada en kadn düman ülke konumundadr dedi.

Asl failin erkek-devlet sistemi olduu bir ülkede konumu, statüsü, snf ne olursa olsun hiçbir kadnn can güvenlii bulunmadn vurgulayan Turan, sözlerine öyle devam etti: Tüm bunlara karn Aile ve Sosyal Hizmet Bakannn gerekli tedbirleri almak yerine kadnlara dikkatli olun, önlemlerinizi aln telkinlerinde bulunmas, toplum vicdann rahatsz etmi ve kadnlarn yaad iddet karsnda kendi kaderlerine brakldn göstermektedir.

Bu ülkede salk emekçileri korunmad için hem üzgün, hem de öfkeli olduklarn belirten Turan, iktidarn içinde bulunduu yönetememe haliyle, uygulad politikalar sonucu yaanan toplumsal iddetten bata salk alan olmak üzere herkesin nasibini aldnn altn çizdi.

SYAH KURDALE TAKTILAR

ktidardan kadnlar, emekçileri, salkçlar koruyan politikalarn hayata geçirilmesini beklediklerini söyleyen Turan, bu amaçla Amed Salk Platformu balattklar eylem programlar kapsamnda bugün yakalarna siyah kurdele takarak çaltklar i yerlerinde taleplerimizi içeren bildiriler dattklarn belirtti.

26 Ocaktan itibaren Meclisin açk olduu günlerde kentteki salk kurumlar önünde nöbet eylemleri yapp, 8 ubatta ise emekten gelen güçlerini kullanarak hizmet üretmeyeceklerini duyuran Turan, tüm salk emekçileri ve kent halknn desteini beklediklerini dile getirdi.

Platformun eylem program öyle:

* 26 Ocak çaramba günü 12.30da Dicle Üniversitesi Tp Fakültesi poliklinikleri önünde basn açklamas yaplacak, akam 17.00den sonra ise Tp Fakültesinde nöbet eylemi yaplacak.

* 27 Ocak Perembe günü Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesinde nöbet eylemi,

* 28 Ocak Cuma günü Dakap çocuk Hastalklar Hastanesinde nöbet eylemi,

* 31 Ocak Pazartesi günü Dakap Devlet Hastanesinde nöbet eylemi,

* 1 ubat Sal günü Kadn Hastalklar Doum ve çocuk Hastalklar Hastanesinde nöbet eylemi,

* 2 ubat çaramba günü 12.30da Gazi Yaargil Eitim Aratrma Hastanesi önünde basn açklamas, akam 17.00den sonra nöbet eylemi,

* 8 ubat Sal günü ise tüm salk kurumlarnda greve gidilecek.

Ana Sayfaya Git