Angelina Jolie Mardin'e geldi

Hollywood'un ünlü yıldızı ve BM iyi niyet elçisi Angelina Jolie, Suriye ve Iraklı mültecilerin kaldığı kampı görmek için akşam saatlerinde özel uçakla Mardin'e geldi.

Haberler 19.06.2015 - 20:56 Son Güncelleme : 19.06.2015 - 20:56

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterresin 20 Haziran Mülteciler Günü nedeniyle yarın Mardinin Midyat İlçesinde Suriye ve Iraklıların kaldığı AFAD Geçici Barınma Merkezine yapacakları ziyarete dünyaca ünlü sinema sanatçısı ve BM İyi Niyet Elçisi Angelina Jolie de katılacak. Midyatın Akçakaya Mahallesinde bulunan 2 bin 378ü Iraklı Ezidi ve 3 bin 47 Suriyelinin barındığı kampa BM Mülteciler Yüksek Komiseri Antonio Guterres saat 16.00da gelerek incelemelerde bulunduktan sonra basın açıklaması yapacak. Daha sonra kampa katılacak olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, incelemelerde bulunup sığınmacılarla birlikte iftar yemeğine katılacak.

ANGELİNE JOLİE DE GELDİ

Ürdünde bulunduğu belirtilen Angelina Jolie, özel uçağıyla Mardin Havaalanına saat 20.10 sıralarında indi. Sıkı güvenlik önlemleri alınırken, gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. Angeline Jolie, VIPde Vali Yardımcısı Ali Gürtuna tarafından karşılandı. BMye ait zırhlı araçlar tarafından havalimanından alınan Jolie, sıkı güvenlik önlemleri altında Mardinde konaklayacağı Hilton Oteline götürüldü. Jolienin beraberinde mülteci çocuklara vermek üzere oyuncaklar getirdiği öğrenildi. Jolienin getirdiği oyuncaklar Mardin Valiliğine ait araçlarla uçağından alındı.

Geceyi Mardinde geçirecek olan Jolie, yarın Midyattaki kampa giderek sığınmacılarla görüşmelerde bulunduktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya geleceği belirtildi.

Ana Sayfaya Git
  • ©Copyright 2024 | Tüm Hakları Saklıdır