Anız yakanı ceza yakar

Batman Valisi anız yakanları uyardı: “Sınır tanımadan gerekeni yapacağız”

Haberler 26.09.2020 - 00:14 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Batman Valisi ve Belediye Bakan Vekili Hulusi ahinin katlmyla Diyarbakrn Silvan ilçesinde anz yangnlarn önleme toplants gerçekletirildi. Toplantda konuan Vali ahin anz yakanlar sert bir ekilde uyararak, 500 bin kiinin bedduasn alyorsunuz yapmayn etmeyin. Bundan sonra konunun takipçisi olacaz, snr tanmadan gerekeni yapacaz. Bizi nefessiz brakmaya kimsenin hakk yok dedi.

SLVANDA ANIZ TOPLANTISI

Diyarbakrn Silvan ilçesinde anz yangnlarn önleme toplants ilçe Kültür Müdürlüü Konferans salonunda yapld. Toplantya Batman Valisi ve Belediye Bakan Vekili Hulusi ahin, Batman Belediye Bakan Yardmcs Muzaffer Özkan, Silvan ilçe Kaymakam Ömer Faruk çelik, çiftçi, Batman Salk l Müdürü Hakan Pamukçu ve muhtarlar katld. Toplantda anz yakanlar uyaran Vali ahin, Batmandan Silvana gelirken 6 ila 7 noktada çok büyük anz yangnlar gördük. Kara kara dumanlar göe yükseliyordu onlar bu akam Batmana varacak bu gece Batman üzerinde sinecek ve biz zift kokusu çekeceiz. Hastamz var pandemi sürecinde youn bakmda nefes almakta zorlanan kua hastalar 500 bin nüfustan bahsediyoruz bu 500 bin nüfusun içersinde çocuu var, yals var, genci var Allahtan revamdr bu yaptklarnz. Bu insanla sarm vicdana sarm tabi siz burada toplandnz bunlar size söylüyorum bu anzlar sizler yakmadnz ben biliyorum. Elbet eki Silvann dikkatli bilinçli çiftçileri bu salonda bulunuyor. Ama birileri de bunu yakyor ve bir kötünün krk köye zarar olmu bir kötü Silvana çok kötü zarar verdi. Gerçekten çok zor durumdayz.

CEZA UYGULANACAK

nsanlarmz ölüyor sizlerden gerçekten istirham ediyorum sizlerden rica ediyorum. çarda, pazarda, sokakta çiftçilerimize bunu anlatn herkese bunu söyleyin bu anz yakmayn bu iin vicdani boyutu eyer vicdan sahibi insanlar isek eer ahlak sahibi insanlar isek davranlarmzdan bakalarnn emin olmas gerekir. Bizim dinimiz bize böyle emrediyor Peygamberimiz Müslümanl tanmlarken davranlarndan bakalarnn emin olduu insandr o zamanda Silvanlarnda böyle olmasn bekliyorum. imdi bu iin vicdani boyutu imdide hukuki boyutu var. Bundan sonra artk her cephede anzla mücadele edeceiz. Vicdan olan insann vicdanna hitap edeceiz ahlaki olan insann ahlakna hitap edeceiz. Vicdani olmayan insann elini kolunu arkadalarmz balayacaklar gereken cezay en sert eklinde ödeyecekler. Bir seferberlik sizden istirham ediyoruz bir seferberlik talep ediyoruz. Bu ilkelii bu yanl Silvandan silelim. Bakn güzel ezanlar okunuyor bu ezanlar hürmetine onun bereketiyle bu belay def edebilelim diye konutu.

Ana Sayfaya Git